Pavel (18.7.2014 21:38:53)
Zdravím,
tak výše uvedený návod od Tomáše Kletzandera je v pořádku, pokud modemem přijímáte ADSL.
V případě VDSL (kontrolka DSL svítí oranžově a ne zeleně) je to trochu jinak. Použijte všechno výše uvedené a navíc:
* V záložce NETWORK > WAN přidejte nový interface: ptm0, pojmenujte jej (description) třeba O2-VDSL, typ: bridge, Vlan8021p: 4, VlanMuxid: 35 (volby NAT, Firewall, IPv6 a MLD budou DISABLED).
* V záložce Advanced > Interface Group nedělejte to, co je napsané v návodu. Namísto toho vyberte interface "O2-VDSL" který jste založili výše a vyberte mu nějaký port, který bude směřovat do set-top-boxu.
Martin Kulich (19.7.2014 14:41:13)
Potvrzuji Pavlovo doplneni, na VDSL to opravdu funguje akorát jsem navíc musel pustit PTM, V záložce Mode musí být zaškrtnuté Enable PTM over ASDL a z puvodni firmware jsem tam nahral ten od T-mobile, protože je novejsi.
Sumotari (25.7.2014 19:31:36)
Zrovna jsem rozchodil O2TV na modemu ZyXEL P-870HN-53b za pomoci očmuchání nastavení modemu od O2 (Comtrend). VlanMuxxId je 835 a ne 35 !!! Nejlepší by bylo někde zpřístupnit kofigurační soubor (config.con) s nastavením pro O2TV. Škoda, že sem nejde vlepit příloha. Má to jen 70kb.
Jirka (26.9.2014 21:15:58)
Zdravím,
mám podobný problém. Mám modem Zyxel VMG1312. Nahrál jsem nový firmware přímo ze stránek O2. Nejdříve hlásil chybu PUK, pak jsem provedl vše nastavení a nic. Teď už teda nehlásí chybu PUK, ale při nabíhání nastane temno a nic... Nemáte nějaký nápad kde je zakopanej pes?? Díky.