anonym (16.7.2010 14:17:50)
Zdravim vespolek mel bych na Vas par dotazu ohledne pripojeni ADSL od O2. Vyuzil jsem akce 16Mb za 400 i kdyz mi bylo jasne, ze na 16 se tezko dostanu, kazdopadne po telefonu s operatorem mi pani prislibila cca 12 (vzhledem k vzdalenosti od DSLAMu, kterou mi ovsem nerekla /bydlim v centru Brna/) Zprovozneni sluzby bylo rychle, bezproblemove ovsem s jeste nizsi rychlosti (10,5 Mb). Vzhledem k tomu, ze tato rychlost dostacuje, byl jsem spokojeny. Internet slapal cca 14dni naprosto perfektne temer vdy na maximu a bez vypadku, krasa a spokojenost, ale najednou totalni konec a ani modem nedokazal inicializovat spojeni (dva dny bez internetu). Pri volani s technikem mi najednou bylo sdeleno, ze v nasem dome je uz linka plna a vic jak 5MB mi nepusti (zajimava zmena, pokud vim, nikdo novy si adsl za tu chvilku nezrizoval a dokonce ma adsl internet v dome snad jen jeden soused a nikdo jiny). Nakonec se teda dostavil technik, dole v dome prehodil draty a nyni jedu na onech 5Mb, coz bohuzel neni dostacujici. K dotazu: Rád bych se zeptal neko zkuseneho na parametry linky a souvisejici moznost rychlosti, pripadne rady jak dal postupovat nebo co proverit. Aktualni stav dle modemu Echolife: Operation Mode G.dmt.bisplus Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 11832 / 1112 Bandwidth Down/Up(kbps) 6151 / 391 SNR Margin Down/Up(dB) 14.4 / 24.4 Attenuation Down/Up(dB) 10.0 / 5.9 Power Down/Up(dBm) 14.8 / 12.3 CRC Down/Up 0/ 0 FEC Down/Up -/ - HEC Down/Up 0/ 0 predchozi hodnoty pred prehozenim bohuzel nemam, protoze jak rikam, vse jelo bez problemu a nevenoval jsem tomu pozornost. Vedel by nekdo co s tim? popr. pokud by se tu objevil primo nejaky technik, budu rad za kazdou pomoc... Hezky den