Twisp (13.6.2006 20:51:35)
Dnes sem se vratil z prace a rekl si ze bych mohl nanatovat muj novy modem XAVI, ktery nahradil Lucent cell pipe u ktereho mi odeslo trafo a vymou sem dostal tenhle "zazrak". Po peripetiich na zacatku kdy podle prilozeneho navodu nesel nastavit a volani na linku 10kc/min - utrate 100kc a bez vysledku jsem se rozhodl napsat tento clanek pro podobne zoufalce jako jsem ja.
Nastaveni modemu vubec v mym pripade neprobihalo pres advanced configuration -> home -> adsl. Zde jiz bylo ulozeno jedno VPCcko 1, ktere mi technik doporucil smazat a udelat nove PPPoE. Modem hazel neustale chybu : A service must have a description. Technik slibil ze zavola druhy den a nestalo se .. mozna proto, ze sem situaci vyresil jinak. Resetnul jsem modem (8X zasebou stlacil reset na modemu) a nechal modem znovu nabehnout -> v Basic configuration jsem jen vyplnil login a heslo v dolni casti obrazovky ktereho jsem si pred tim vubec nevsiml a technik se nezminil o mlceni navodu se netreba zminovat. Vyplnil sem tedy a ejhle ono to fungovalo. Modem se rest a uz avast rval ze na netu je nova databaze k dispozici.
Nastaveni NAT - na netu se mi toho moc najit nepodarilo - a tak jsem metodou pokus omyl zkousel moznosti modemu. No postestilo se hned u prvni ADVANCED -> VIRTUAL SERVER - > vypln status: enabled ->name: ID jmeno - treba bluetone UDP -> interface name: ipwan0, Private IP: 192.168.1.10 (adresa kompu - prideluje modem, muzete najit v zalozce DHCP), protocol type: UDP, private port: (nejaky nevyuzivany, treba 5554) , public port: stejny jako u private port -> apply and save -> pri zeptani na save a restart dejte "no" modem restartujete az budete mit i TCP. TCP se nastavuje uplne stejne jako UDP pod nazvem napr. bluetone TCP a protokolem TCP se stejnym portem jako UDP.
Megaboo (14.6.2006 21:02:13)
:) service must have a description ... copak to asdi znamená , 8x reset routeru :DDDD ... No hlavně že se zadařilo. V první řadě bych si opravdu prošel basic a až poté bych navšívil advanced menu . Tohle by mělo být uvedeno i v návodu , výš kolik lidí by trpělo stejnýmy problémy jako ty ???
Xavi7722R ? nedali ti manuál od starší verze modemu ?
Twisp (14.6.2006 22:35:36)
no 8X reset modemu byl proveden nekolikrat - a kdyz sem jel podle navodu, navodu technika - tak to stejne bylo k H.... Je dost mozny, ze mi dali spatnej navod. Ale nastaveni by mel technik ktery je placen 10kc/h znat.
Anonym (15.6.2006 01:52:09)
Já brát 10kč/h, tak vim úplně všechno :D
Šimon (23.6.2006 08:33:00)
tak sem taky začal ze zoufalství hledat info na netu. ještě, že sem zabrousil sem :) už běžim resetovat :D
Anonym (27.6.2006 11:44:33)
tak to je fakt super plat :)
Nargon (27.6.2006 12:30:39)
Jojo to je. Ja brat 10kc/h za kazdou zapocatou hodinu u zakaznika, tak mam tak tisicovku dene. Hlavne kdyz se problem vyrizuje telefonicky.
To bych taky kazdej problem resil stylem: restartovat modem, vytahat a znovu zastrkat vsechny kabely, reinstalovat system. A behem 5ti minut je zakaznik odbyty mam 10Kc a jde se na dalsiho zakaznika :D
P (20.6.2006 20:56:53)
Oni provedli změnu BIOSu a návod vůbec nesedí.
jedd (26.6.2006 15:30:21)
no nevim, spis bych gratuloval, ze se to povedlo....pac stejny modem stejna hlaska ....pokud ti vyskoci pri jakemkoliv nastaveni v zalozce adsl, popisu ci cemkoliv (nevim doted sem myslel za anglicky umim aspon trochu, ale mozna ma ta hlaska jeste jiny vyznam, ktery sem nebyl schopny pojmout)...zacina to houstnout, ba dokonce nejde nahrat firemni nastaveni v tools.. uz sem se potil, 8*resetovat no nezabralo ani tohle, zustal v basic dokonce login a password - po tvrdym resetu je to celkem vykon..... uz sem ten modem jednou menil.....ted ho prej mam znovu poslat - sem nasranej jak troky a nechci s tim kramem mit nic spolecnyho...a prej prachy vrati az pri treti reklamaci...jo a navod je na uplne jinej firmware... no coment
Anonym (14.6.2006 21:06:51)
http://www.xavi.com.tw/ - member of Chicony group ;D
Anonym (15.6.2006 01:51:32)
Xavi = Lucent v jiný kastli, lamo.
Martin (18.7.2006 15:56:34)
Ahoj, moc dík za návod, udělal jsem to přesně jak jsi napsal a na dc++ jsem již aktiv. Akorát mám jeden problém, zdá se mi že mi klesla rychlost připojení. Ani na několika testech jsem nedosahnul toho co mám 2048, spíš mi to naměří tak polovinu...
Dík za odpověď
Twisp (19.7.2006 07:20:17)
To nevím, mám 3Mbit a koštuje mi to něco okolo 2,7Mbit. Jestlize mas polovicni rychlost pak bych reklamoval spatnou linku. Jeste mrkni ve web nastaveni modemu do zalozky STATUS -> pak do CONDITION , zde zkontroluj ADSL LINK SPEED - hodnoty by meli byt o neco vetsi nez hodnoty tve objednane sluzby.