Matej (1.4.2006 23:31:35)
Ahoj. Mam FUN 1M od nextry od srpna 2005. Doted jsem pouzival modem Zyxel 650 1xethernet a k nemu 8 portovy switch. Puvodne jsem chtel modem WELL PTI-840, ale ten nefunguvol a na platforme Telenor. Novejsi modely PTI 845 jiz na telenoru funguji. Alespon me o tom ujistil vyrobce. Poridil jsem si model PTI 845G (s Wifi). A velmi skutecne velmi se mi libi moznosti nastavovani zejmena forwarding portu. A zvlada i ADSL 2 a 2+.Dovoli mi napriklad prichozi spojeni na portu nnnn preposlat na lokalni sit na urcitou IP ale s jinym cislem portu. A to pouzivam. Ale ted k memu problemu. Pokud posilam postou (zkouel jsem i ruzne SMTP servery) vetsi prilohu (ne nejak extremne... staci 2MB) tak je problem. Po prenosu cca 500-700kB se prenos prerusi... Podobne se to chova i pri pouziti nejakeho weboveho rozhrani pro posilani posty (centrum, atlas...). Pokud se pripojim pomoci FTP k nejakemu serveru a uploaduju data, tak se ten problem objevuje taky, ale FTP prenos se jen zastavi a za cca 10-20s se navaze pokracuje dal. Pokud sleduji stav modemu, v connection status, tak pri kazdem takovem "zastaveni" a obnoveni prenosu se cas meri o zacatku, jakoby se prave pripojil. Ale modem se neodpoji doopravdy... (tomuhle moc nerozumim, tim ze se neodpoji mam na mysli to, ze kontrolky na nem nezhasnou... tedy ADSL, PPP, take opravdove odpojeni a pripojeni trva dele, ze? :) ) Pri downloadu je to naprosto bez problemu. Jak rikam, velmi me to zlobi. Zkousel jsem volat na hotline nextry ale nejspis, je problem skutecne v modemu. Rikal jsem si, ze by mohl byt v tom konkretnim kusu... ale bohuzel prave jsem zkousel dalsi, tentokrat PTI 845 (bez wifi) a ten to dela take :( Jsem z toho nestastny... protoze tenhle modem mi skutecne naprosto vyhovuje svymi moznostmi nastaveni forwardingu portu atd. (ani nevim na jaky pocet ho ma omezeny, ale vypada, ze "je neomezeny":-) Ma nekdo dalsi nejake zkusenosti s WELL PTI 845 (nebo PTI 845G) na platforme Telenoru (nejlepe i od nextry)? Pripadne jaky modem mi doporucite? (aby umel ten portfowarding menit cisla portu). Koukal jsem na 3COM (ale hodne lidi rika, ze neni dobry... ze zlobi NAT), dale jsem koukal na DLINK G664T, ale ten pry zase "piska", navic nevim jestli umi uz i ADSL 2, 2+) jeste vidim (ne moc drahy) EDIMAX AR-7024WGB (taky nevim jestli umi ADSL2,2+) no a pak je tu jeste US Robotics, ale to uz je cenove nevyhodnejsi... Jak rikam, nejradeji bych byl, kdyby se podarilo "rozchodit" ten WELL. diky vsem za jakekoli pripominky (pokud budou k veci). A omlouvam se za delsi prispevek... chtel jsem poskytnout dostatek informaci. Matej.