Anonym (3.3.2006 18:13:27)
1. Duvod by mohly byt chybejici DNS servery, testoval jsi to, zkousel jsi pingat i na IP adresy?
2. Mohla by to byt duplicita IP v siti tveho poskytovatele, to by jsi samozrejme ty neopravil
3. Spatne zapojeni portu na D-Slamu ci spatne nastaveny profil ADSL pripojeni
Anonym (3.3.2006 23:16:14)
A ono to předtím fungovalo, nebo se jedná o zcela nové připojení? Pomineme-li fakt, že Sagem je celkem problémový modem, je potřeba si dát pozor na pár věcí:
1.) Veřejná IP je až v PC - takže firewall v žádném případě NEVYPÍNAT !!! (jinak je tam během pár minut spousta havěti)
2.) Jenom AV nestačí, doporučuji něco proti spyware, pokud je tam Windows, tak třeba Spybot, Spywareblaster a Ad-Aware - aktualizovat a vyčistit PC od havěti, zkontrolovat soubor "hosts"
3.) Aktualizovat systém
--------------------------------------------
4.) aktualizace AV, případně zadání IP místo www funguje? - pokud ano, je problém v DNS
5.) máš to správně nastaveno - pokud je to nové připojení, bude určitě PPPoE
5.) ipconfig /all vypíše co? (nedávej sem celé IP adresy!)
P37r (4.3.2006 00:10:52)
Je to novy pripojeni adsl od telekomu, predtim mel (je to kamosovo pc, takze pingnout ip budu moct tak v pondeli az k nemu pudu nebo mu zavolam..) dial up a stejny problem (takze DNS to asi nebude), ale on myslel ze to je poskytovatelem... je tam ad aware, testoval sem s nim, ale co to naslo sem smazal....
imho je to softwarovej problem, na strane telekomu je to v poho.
viry mi to taky nenaslo, ale mel celkem starou av databazi, az s tim zkusim vic (to ip config) a nainstaluju lepsi antivir a hlavne novejsi
tak to sem hnedka napisu a dik moc za odpovedi!
Oko (4.3.2006 11:45:10)
Mám taky modem sagem 840, ale připojení InternetExpress ADSL 256/64 HIT mám už půl roku a v pohodě.Dnes rychlost 205 kbps. Email, Skype mi jedou v phode, ale už asi 14 dní se nejde dostat na některé stránky. Jde pingnout a jedou např. google, dsl, seznam, volny a dalsi, ale nejede a nejde pingnout na telecom,iol,centrum, idos, isdn.cz a spousta dalsich. Stranky www.internetexpres.cz se zobrazi, ale pingnout na ne nejde. Nevite v cem by to mohlo byt a co s tim delat? Na telecom se nemuzu dovolat.