Tomáš N. (22.2.2006 17:06:08)
Dobrý den, rád bych zde jako naprostý laik zkonzultoval několik věcí dříve než přistoupím k objednávce ADSL a modemu. Cíl: malá síť v rodinném domku: 3 počítače připojené k modemu přímo kabelem (max. 15 m – není to moc?), signál pro zařízení vybavené wi-fi (předpokládám, že takové zařízení bude od modemu vzdáleno max. cca 10 m, nejvíce přes 2 zděné příčky – projde to?) Modem: Dostal jsem tip na Microcom AD 2735 - ADSL 2/2+ Wifi router (http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=30883 ) Myslíte, že je to dobrá volba? Bude mi to stačit? Neplatím zbytečně moc? Nebo jaký modem byste mi dle svých zkušeností pro mé potřeby doporučili vy? Měl by to být router se 4 ethernet výstupy a wi-fi.... V popisu modemu jsem se dočetl, že „USB port zajišťuje přímou ovladatelnost z připojeného PC, díky níž lze také provádět upgrade firmware.“ Neznamená to snad, že modem musí být permanentně připojen k počítači ještě přes USB? K instalaci potřebuji splitter. Měl jsem za to, že ho bude obsahovat již balení modemu, alespoň mě jeden známý tvrdil, že se to k modemům dává (dost možná myslel samoinstalační balíčky od providerů...). Tento modem ho podle v balení nemá? Jaký mám koupit? Jsou na to nějaké zvláštní nároky nebo je to jedno? Pro doplnění: objednané ADSL by mělo být Volný ADSL 512/128, okr. Havlíčkův Brod. To pro případ, že byste s tímto providerem měli v dané lokalitě zkušenosti. Díky moc!