Jan (17.12.2005 11:43:58)
Mám v síti kolem 20 počítačů, jako výchozí bránu používám modem Lucent CELL PIPE 22A-BX. Zajištuje NAT a DHCP server v LAN. Připojení občas zamrzlo. Po čase jsem zjistil, že to dělá kapacita modemu pro NAT, tabulka měla 175 míst, po vymazání nějakých filtračních podmínek, které jsem nepoužíval, se zvětšila na 192 míst. Je to však stále málo, když pustím pořádný stahovací program, musím ji mazat zhruba každé 3 hodiny (je to taky proto, že TCP idle time out je nastaven na 86400 sec = 24 hodin,to vsak neni hlavni problem). Pri mazani zbytecnosti me prekvapila 1 vec,ze mam omezeny pristup k firmware modemu(23 bridge filter rules jsem vymazal pomocí zálohovacího souboru konfigurace) a ze nektera mazani nemela vliv na zvetseni kapacity NAT(tyhle podminky). Vi nekdo - existuje nejaka moznost nastaveni rozdeleni pameti modemu, aby mela vic mista pro NAT na ukor Firewal: log, black list a na ukor system logu? Da se vymenit RAM za vetsi, tak aby ji hardware byl schopen adresovat a firmware o prirustek pameti zvetsil misto pro NAT? Dekuji za kazdou dobrou radu (vč. hoď to do popelnice).