Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Nefunguje odchozí pošta

Nefunguje odchozí pošta

Petr (12.12.2005 12:15:18)

Zdravím všechny. Nemohu odeslat žádnou zprávu z Outlooku XP, která obsahuje jakoukoli přílohu. Bez přílohy (pouze text) odešle v pohodě. Stejně tak, nepřipojím žádnou přílohu do emailu na internetu v poště - načte se malý kousek a ikonka na síťovém připojení shasne - stejně jako při odesílání přes Outlook. Mám ADSL InternetExpres 128/64 od Telecomu a modem Sagem Fast 840 USB. Nevíte někdo, proč přílohy nemohu odesílat ani na inet z disku natáhnout? Příchozí pošta funguje v pořádku. Díky za rady a za pomoc. Petr

Tandy (12.12.2005 12:28:07)

Projdi si to podle tohoto akorat navic definuj na záložce připojení natvrdo připojeni pokud máš modem ethernetový tak definuj připojení místní sít případně u usb modemu název tvého připojení pok by vše mělo být ok. http://www.iol.cz/zakaznicka_podpora/konfigurace_sluzeb/smtp_autorizace/ms_outlook_2002_xp.php

neo (12.12.2005 12:58:49)

tandy je uplne mimo.. zkontroluj zdali ti nejaký vir nezahlcuje upload, apod, pokud se to nevyřeší tak to nahlaš na helpdesk, tady ti s tim nikdo nepomůže .. :-)

Tandy (13.12.2005 16:05:08)

nevím kdo je mimo. Pokud nemá pevně definované připojení tak mu může zlobit odesílání příloh v outlooku u dosti zákazníků mám vyzkoušeno. (někdy to jde i bez toho ale ne vždy).

Anonym (8.1.2006 19:03:46)

Měl jsem stejný problém, když jsem si pořídil připojení přes WiFi (512kbpms). Přílohy do 1MB většinou byly odeslány v pohodě, ale u větších mi Outlook hlásil, že nedostal odezvu od serveru. Nastavil jsem u Outlooku delší dobu (5min.). Pokud přesto během této doby přišla zpráva, že Outlook nedostal od serveru odezvu, odkliknu jednoduše dál čekat, a podle velikosti přílohy třeba toto odklepnu 2x-3x (to už je příloha přibližně 10MB). Záleží ale asi taky na tom, jaké máš možnosti ve schránce mailové pošty, kterou používáš. Další možnost, kterou neznám, ale používá jí můj syn, je nějaký systém ICQ, který používá v komunikaci s kamarády místo Outlooku, kde si běžně posílají soubory okolo 100MB (mp3 a pod.). Když budeš mít zájem, dám Ti na něj adresu. S pozdravem sus.frantisek@seznam.cz

pet007 (9.1.2006 11:36:34)

Jaký máš operační systém?

pet007 (9.1.2006 11:37:35)

A prosím napiš i parametry linky: používané zapouzdření (encapsulation)

Pepa (12.1.2006 15:42:21)

Zkus vypnout antivirovou kontrolu pošty.

y2k (12.1.2006 15:59:06)

Je divné, že text odejde, jinak bych si myslel, že nemáš zaškrtnuto políčko "server požaduje ověření" , které se nalézá v účtech. Ale to by teoreticky (a hlavně správně) neměl odejít ani text, prostě nic. Spíše máš problém s uploadem. Vyzkoušej něco (cokoliv) odeslat třebas na rapidshare.de . Jestli to půjde, tak je linka OK. Jestli ne, tak je třeba hledat problém někde tam. Nejlépe na jiném PC a ještě lépe za použítí současně jiného modemu, nejlépe ethernetového. Předpokládám, že ve FUPu nejsi, protože jinak by to bylo poměrně normální, že neodešleš nic většího, než text o délce pěti znaků :-)