dickobrazz (5.9.2005 00:30:31)
Zdravim, mam tu jednu technickou. Jak pisu v topicu, mam Speedtouch 510 - ethernet verzi s jednim portem, verze firmwaru 4.0.0.9.0. K netu se pripojuju pres PPTP (VPN). Ted sem pritelkyni instaloval ADSL a ona ma nejakej Zyxel Prestige modem na kterym na natazeny PPPoA a modem se ji pripojuje automaticky - ona jen zapne komp a brousi. Chtel sem tohle zprovoznit i u sebe doma.. ale ted uz sou to 4 hodiny co se stim trapim, ale bezvysledne.. vezmu to poporadi.. prvni co jsem zkousel bylo nainstalovani pppoa.ini z CD ktere bylo prilozeno k modemu (je to cesky CD od telecomu s instalaci, manualem atd), naloadoval sem to, zadal user/pass, ale tim to zkoncilo.. vysledek - web nejede.. stahl sem teda "cerstvejsi" verzi konfiguracnich souboru z webu IOLu (muj ISP je IOL) a stim sem se pohl, zdalo se mi, dal nez predtim, ale opet mi web nejede. Kdyz sem pouzival VPN pripojeni tak LEDka DSL/WAN svitila oranzove, kdyz sem natahl PPPoA tak svitila zelene, v manualu se pise "spojeni end-to-end navazano"... dalsi vec - NEJDE mi upgradnout modem.. stahl sem asi 4 verze firmwaru (z http://www.speedtouch.net.nz/510seriesFirmware.htm), ale pocas upgradovani to vyhodi hlasku "The device is not reponding during discovery!", zkousel sem nastavit IP me sitovky na 10.0.0.1 (+subnet masku +gateway) ale nic se nezmenilo. Zadnej firmware mi nejde uploadnout... jeste me napadlo jestli neni treba nakonfigurovat DNS servery (neco sem videl u sve pritelkyne (mela to napsany na papiru s pristupovymi udaji)) - ale nevim kde tohle zjistim, pac ten email s nastavenim co sem dostal od telecomu sem smazal uz tak 2 roky z5 :). taky by me jeste zajimalo jakou IP musi mit modem pokud na nem jede PPPoA (staci default 10.0.0.138? nebo 192.168.....?) help pls :) zase frcim na PPTP akorat sem o 4 hodiny starsi.. ;/