Michal Světlík (21.7.2005 13:33:29)
Tak už jsem to vyzkoušel. Instaloval jsem to u kámoše, vše jsem měl kupodivu nastaveno dobře (po konzultaci s jiným kamarádem - který nahradil funkci ČTc a oznámil mně, že od dubna přešli na nový protokol) ale ani za mák no nefungovalo. Pořád mně to házelo "link down" a nikde "link up". Tisíckrát jsem zkušel telefonovat na poruchy nebo podobné operátory a vždy mně asi po 10 - 20 minutách odpojili a nikoho jsem se nedovolal. Tak jsem potom jen tak z haluze vyplnil nějaký formulář na webu internetexpres.cz a druhý den mně volal ráno kolík s tím, že mně chce pomoci. Bez problémů jsme se domluvili na pozdější hodinu, až budu u počítače a začalo to...nastavovali jsme furt dokola WAP a PPP a nic...potom se mně mimochodem zeptal, kolik že je v domě telefonů. Jsem nejdřív myslel, že jeden, ale později jsem se dopočítal uctyhodných 3! A zde byla ta chyba...protože, a pozor na to, musí být splitter umístěn hnedka za hlavní přípojku v domě a teprve za něj všechny ostatní telefony v domě. Tedy nejedná se o ISDN připojení. To doma nemají, tam nevím jako to funguje. Takže s přenastavením na PPPoE nou problem a přeji všem, kteří budou 3 dny tápat, proč jim to nejde poprvé zapojit, aby dali na mé zkušenosti. Hezký den či noc všem :-))