Anonym (13.7.2005 20:00:30)
pro konecnyho zakaznika pppoe akorat zpusobi snizeni (ne velky) rychlosti protoze pppoe ma vetsi rezii
Anonym (13.7.2005 23:47:49)
Anonym evidentne nevi kde nat konci a kde zacina. Zyxel nema vubec zadnej problem s natem, naopak implementace natu u zyxela je za prvy STABILNI to hlavne a za druhy umi pres tisicovku spojenia je po ty tisicovce porad stabilni. Pres ten zyxel routuju bezdrat kdyz jsem zrusil adsl takze vim vo co go.
Anonym (14.7.2005 09:03:33)
Pánové, když to pojede na pppoe, tak v mém případě nebude vůbec třeba natovat, protože o maškarádu se mi postará linux, který není omezený 1024 záznamy v natovací tabulce. To dělá ted stejně, takže na modemu musím natovat 1:1, protože bridge na pppoa prostě nejde.
Když uvážím, že vytížím upload na 33% (128kbps z celkového 384 kbps uploadu), tak mi nepřipadne v pořádku vytížení CPU v adsl modemu - stoupne z 5 na 59 procent a pingy na modem vzrostou na 800ms (zkuste si v NeoTrace nechat pingovat co 5 sekund celou trasu, z příkazové řádky se to nepozná).
Mistře, který víš vo co gou, víš co to vůbec NAT je?
Sanger (14.7.2005 18:33:01)
Bridge z PPPoA jde. Na Linux. I když ne jednoduše. Zeptej se Zajdy. Jinak myslím, že plácáš. Nevím možná vo co gou, ale vím, co je to NAT. A udělejte si v těch Anonymech pořádek.
Anonym (14.7.2005 19:39:37)
No ty máš na modemu i na compu atm rozhraní? Já bych si másto tý ATM sítárny koupil radsi comp co ty na to? Jestli dostáváš na comp veřejnou ip a nemáš na obou stranách atm a používáš ethernet tak je to cokoliv jenom ne bridge;)
Anonym (14.7.2005 21:01:32)
Vim co nat je jelikož jsem mistr ne? Nemám tvůj problém. Na mym modemu je vytížení při současnym uploadu a downloadu taj 12-15 procent(1024dw lomeno 256up) a to ještě když mám puštěnej monitoring v telnetu jinak bez toho je to o dost níž. Když najíždí třeba 100 nových spojení tak jak je zyxel chce hned obsloužit tak holt vyskočí zátěž. Ale u kterýho routeru rtos ne?
Jo a když seš teda takovej detailista tak si uvědom kolik paměti má asi to tvoje píčí a kolik ten Zyxel.
Ano vim co je to nat-network address translation a taky ta zmíněná maškaráda-pat-port address translation.
A potom hochu. Uvědomuješ si že ZynOS je realtime os? Víš co je to realtime os? Aspoň napovim že realtime os se snaží bleskurychle reagovat na jakejkoli event(hlavně irq) v omezenym časovym okamžiku. Kdybys mněl nějakej realtime os na pc tak bys třeba na dostatečně podrobnym měřáku výkonu vyděl jak ti při posouvání myší skáče zátěž třeba od 10 procent. S pingy taky problem nemám a věř mi že jsem ho zkoušel drtit všim možným.
Anonym (15.7.2005 09:44:33)
To je všechno možný hochu, ale alcatel žádný takovýhle moresy nedělal, byl stabilní, se stabilní odezvou za jakýchkoliv okolností. S tím jsem byl naprosto spokojen. Jinak krom připojení a modemu u mě zůstalo všechno stejný, takže vážně nevidím důvod obviňovat mě, že chyba mezi klávesnicí a židlí. Jo pardon, eště splitter mám jinej, to bude podle tvých úvah asi ta závada !!!
No a pokud nemáš ten problém ty, tak z toho vyvozuješ že jej nemají a nemůžou mít ostatní? Ještě píše, jak jsi zrušil adsl, no kde pak chceš mít nějaké problémy, když se to týká pouze pppoa? hmm?
Chlape, v prvé řadě si promysli o čem tady je vůbec řeč, než sem flákneš zase nějaký nesmysl, který je úplně offtopic.