Baracudda (7.6.2003 13:39:22)
Mám router s firewallem a jsem s ním velice spokojen. Sem tam zablokuje pokusy o scannovaní a vlastně dovnitř nepustí nic co tam nepatří. Mám na routeru také nastaveno neodpovídat na příchozí ICMP pakety, takžýe se navenek tváří jako mrtvý brouk a zřejmě i to značne omezuje různé pokusy rádoby-hackerů.
Na každém stroji mám také nainstalován Kerio Personal Firewall, kterým jsem dříve chránil dial-up připojení, ale co mám router, tak nemá v podstatě nic na práci.
Netvrdím, že kdyby se někdo opravdu moc snažil dostat dovnitř, tak by se mu to nemohlo povest, ale to platí u každého řešení. Myslím, že pro ochranu domácí sítě obyčejný router za pár korun bohatě stačí a celkem můžete mít jistotu, že Vám nikdo nebrouzdá po discích, když se zrovna nedíváte.
Anonym (26.8.2005 08:17:58)
Máš-li router kde je zapnutý NAT a nemáš přesměrovány žádný porty do vnitřní sítě (celkem častý případ) potom žádný firewall na kompu nepotřebuješ. Nikdo se k tobě nemá jak dostat. Jedině že by ovládl router a pohrál si s jeho nastavením. Stačí ale na routeru vypnout přístup z netu a veškeré snahy jsou marné.