Petrolin (17.4.2005 23:01:24)
Zyxel Prestige 650HW neumí přidělování pásma jednotlivým uživatelům, zajištění minimální bitrate pro kritické aplikace apod. Nicméně pásmo se dělí mezi jednotlivé uživatele. Stahovač neblokuje celou šířku pásma ale jede jen tak, jak mu dovolí ostatní provoz. Problém ti ale vznikne, když na telefonování nestačí půl pásma (při dvou připojených počítačích, když na druhém se zrovna stahuje).
danik (18.4.2005 09:10:13)
Velmi prijemne me ten modem prekvapil, udelal jsem praktickej test, kdy jsem z jednoho pocitace stahoval 200 mb soubor plnou rychlosti a z dalsiho, taky pripojeneho na modem jsem zacal telefonovat a bylo to naprosto cisty!! proste super... takze zatim jde vse ok
p.s. kdyz jsem si nastavoval prioritazici paketu, tak je mozne nastavit prioritu od 0 do 7. Ktera hodnota znamena nejvyssi prioritu?micka nebo nula?
Petr (18.4.2005 09:37:58)
micka :)
danik (18.4.2005 13:24:42)
ta klavesnice je nejaka rozbita, jsem myslel "sedmicka", micka je omyl :)
Petr (18.4.2005 13:35:09)
já to pochopil a myslel jsem to stejně :) Prostě 7 má nejvyšší prioritu. Je to napsáno i v helpu.
y2k (17.4.2005 23:09:37)
Jestli ho ještě nemáš zakoupený, tak doporučuji zakoupit ZyXEL Prestige 662HW-63. Tento model má již zabudovaný Bandwith manager a tedy QoS. Používám tu tento modem-router a jsem spokojen. Spolehlivě mi zde kontroluje šíři pásma pro vyčleněné aplikace dle důležitosti. Navíc umí tento výrobek i spoustu dalších užitečných věcí. Zatím jsem na něm nenašel ve funkčnosti jedinou chybu, snad jen jeden detail, LED diody neblikají na LANu dle skutečné konexe, ale dělají si cochcárnu :-) Ale na to se*e pes, hlavně, že firewall a NAT fungují 100%.