Zdenek (22.3.2005 09:47:25)
Zrovna řeším úplně stejný problém. Mám broadband router SMC7004ABR EU V.2, který má v sobě firewall, NAT, print server atd., takže potřebuji jen obyčejný ADSL modem připojit na RJ45 WAN. Zatím jsem vypátral jen D-link DSL-360T, ten podle specifikace vypadá, že je to snad JEN modem a nic víc. Jenže v internetových diskuzích se o něm vyjadřují, že je to "šrot", tak nevím. Včera jsem psal dotaz na technickou podporu Telecomu, kde jsem detailně vysvětlil svůj problém a oni odpověděli, že "postačí jakýkoliv USB ADSL modem". Když jsem jim odepsal, aby si můj mail znova přečetli, že potřebuji ethernetové připojení a ne USB, už se vůbec neobtěžovali odpovědět...
Zdenek (22.3.2005 10:13:11)
... jak tak brouzdám dál, zjišťuji, že on to také není jen modem, ale vypadá to, že se dá nastavit do Bridge módu, kde se tak chová. (Viz
https://www.dsl.cz/index.php?akce=2&vlakno=35620 )
Máte s tím někdo zkušenosti? Zdeněk
Leos Urban (22.3.2005 12:03:35)
Koukal jsem na ten DSL-360T a tam je uveden rezim Bridge PPP over Ethernet. To neni asi to co potrebujeme, protoze ty nase "krabice" ASUS SL500 nebo SMC7004BR, asi nebudou mit moznost pracovat primo s PPP (zadat napriklad jmeno, heslo atd.).
To by bylo podle mne pouzitelne , pokud by na te vnitrni strane byl treba Linux.
Zatim jsou dve (skoro stejne) moznosti:
1) vlozit interni sit mezi ty zarizeni a nechat pres rezim Virtual Server vse posilat na router, pricemz tedy ten ADSL modem musi umet VirtualServer.
2) zaridit si vlastni verejny subnet, routovani u providera a tu vlozenou sit mit verejnou. Administrativne narocne, musi se to zduvodnovat. Taky za to chteji nekteri provideri mesicne penize za routovani, coz se zde moc nevyplati. Pri prechodu k jinemu providerovi seberou ten subnet.
L.