Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > vzdálená plocha + modem + router + keriofirewall

vzdálená plocha + modem + router + keriofirewall

Pavel (12.3.2005 09:57:31)

Prosím o pomoc, už teda nevím :) chtěl bych sem tam použít vzdálenou plochu z w xp, ale nejde mi nastavit router a firewall. Konfigurace je následující: statická ip, modem alcatel 510, pak router Benq ESG 103 pro sít mezi 3 pc. Stačí mi když se dostanu z netu na jedno pc. Jediné co jsem byl schopen rozchodit je vzdálená plocha přes samotný modem bez routeru. Na modemu jsem zadal směrování jen na jednu ip adresu. Ale jakmile včlením router, tak nejde ani ping. Nevím jak to nastavit , aby to fungovalo. 1.)modem 10.0.0.138 2.)router 192.168.1.1 3.)pc 1 má dhcp 192.168.1.2 4.)bohužel jsem nepochopil co je pro co výchozí brána, jestli je jen jedna a to ten modem, nebo je pro pc výchozí brána router, pro router modem. 5.)Nevím jestli mám modem směrovat rovnou na pc nebo na router a router pak na pc. 6.)nevím jestli nemohou dělat problémy 3 firewally za sebou, resp. modem. firewal lze vypnout, na routeru nevím jestli je firewall a zda lze vypnout, nebo přemostit. 7.)Také mi nejde projít softw. firewalem kerio, ale to je až to poslední. Problémy jsem raději pro orientaci očísloval. Budu Vám vděčen, pokud se dozvím alespoň k některým bodům více. Nemůže mi někdo doporučit nějakou knižní literaturu pro tento problém? Předem mnohokrát děkuji Pavel

Nargon (12.3.2005 12:30:08)

4) No presne nevim k cemu to slouzi, ale pokud mate zapojeni modem-router-PC tak v PC jako vychozi branu zvolit router a v routeru zvolit modem. 5) V modemu musite smerovat na Router a na Routeru musite smerovat dal na PC. 6) 3 Firewally delaji problem pouze uzivateli, pri nastavovani. Musite nastavit vsechny 3.

Anonym (13.3.2005 00:11:53)

Díky za rady, firewal na modemu jsem schopen vypnout přes telnet, ale nejsem schopen vypnout firewal u routeru benq esg 103, ani nejsem schopen zjistit, zda nějaký obsahuje. Přesměrování modemu Alcatel 510 jsem schopen udělat, ale dělá mi problém router seg 103. Nemá zkušenosti s routerem benq esg 103 v které sekci se nastavuje přesně směrování na konkrétní pc? Nebo český návod? Anglicky to nepřelouskám. Díky za další rady.

Nargon (13.3.2005 11:39:56)

O tomto routeru nemam zadne zkusenosti. Jen jednu radu. Nyni mate asi modem zapojen do wan portu routeru, zapojte modem do normalniho portu, jako ostatni PC. V routeru vypnete DHCP. Takhle by mel router fungovat jako obycejny switch a problem firewallu a natu na routeru odpadne. Pak bude mozne smerovat v modemu primo na konkretni PC.

Pavel (14.3.2005 09:30:28)

Dík , takhle to opravdu funguje, ještě to musím vyzkoušet. Zajímalo by mě jen, zda to neomezuje nějak funkci celé sítě a připojení na internet s ostatních pc a také z hlediska bezpečnosti. Proč tam vůbec teda je ten wan port, když před ním musí být stejně modem. Díky

Anonym (29.3.2005 16:55:53)

Jestli udělláte z routeru switch, tak to sice de, ale je to jako koupit si nejnovější a nejnadupanější PC a pak na něm jenom psát v notepadu :). Aby šlo z internetu přistupovat k PC, tak byste měl zapnout a nastavit routovací protokoly, jinak bude vaše síť "neviditelná" ze sítí ostatních. Z hlediska bezpečnosti je nutné zajistit, aby firewally neblokovaly port, který vzdálená plocha používá - myslím, že 3389. Ale dělat z routeru switch je opravdu nesmysl a ani to nejde, protože router SMĚRUJE mezi každým svým zapnutým a nakonfigurovaným rozhraním.