Pavel (12.3.2005 09:57:31)
Prosím o pomoc, už teda nevím :) chtěl bych sem tam použít vzdálenou plochu z w xp, ale nejde mi nastavit router a firewall. Konfigurace je následující: statická ip, modem alcatel 510, pak router Benq ESG 103 pro sít mezi 3 pc. Stačí mi když se dostanu z netu na jedno pc. Jediné co jsem byl schopen rozchodit je vzdálená plocha přes samotný modem bez routeru. Na modemu jsem zadal směrování jen na jednu ip adresu. Ale jakmile včlením router, tak nejde ani ping. Nevím jak to nastavit , aby to fungovalo. 1.)modem 10.0.0.138 2.)router 192.168.1.1 3.)pc 1 má dhcp 192.168.1.2 4.)bohužel jsem nepochopil co je pro co výchozí brána, jestli je jen jedna a to ten modem, nebo je pro pc výchozí brána router, pro router modem. 5.)Nevím jestli mám modem směrovat rovnou na pc nebo na router a router pak na pc. 6.)nevím jestli nemohou dělat problémy 3 firewally za sebou, resp. modem. firewal lze vypnout, na routeru nevím jestli je firewall a zda lze vypnout, nebo přemostit. 7.)Také mi nejde projít softw. firewalem kerio, ale to je až to poslední. Problémy jsem raději pro orientaci očísloval. Budu Vám vděčen, pokud se dozvím alespoň k některým bodům více. Nemůže mi někdo doporučit nějakou knižní literaturu pro tento problém? Předem mnohokrát děkuji Pavel