Maca (11.3.2005 18:12:48)
Zdravim, mam tento modem, nastaveny z vyroby, net funguje v pohode. Ted jsem nainstaloval VPN clienta (Checkpoint) pro pripojeni do prace na firemni sit. Je treba provest nejaka nastaveni na routeru ci firewallu? Ja si myslim ze ne, chci provozovat pouze klienta, smerem ven je vse povolene, smerem dovnitr neni treba otvirat porty. Mam pravdu? Diky za odpovedi.
Maca (12.3.2005 12:20:08)
Nikdo nema zadne zkusenosti s pouzivanim VPN pres ADSL? Pres ADSL od Nextry to nemuzu rozchodit, zkusil jsem to pres Tiscali dialup a v pohode. Takze me napada, ze bud je problem v mem ADSL modem routeru (3com) nebo u Nextry.
Nargon (12.3.2005 12:36:13)
VPN te spoji s jinou siti a pak se tvuj PC chova, jako ze jsi primo v te siti pripojen. Jenze musite i nastavit firewall a NAT v modemu aby propustil urcite porty, ktere se pouzivaji. Bez tohoto povoleni vlastne muzete do site odesilat data a stahovat data ze site, ale nikdo nemuze odesilat data vam a od vas stahovat, protoze tuhle "prichozi komunikaci" router v modemu nepropusti.
Maca (13.3.2005 10:57:31)
Diky za odpovedi. Ja jsem ve fazi, ze se pres "3com adsl modem router+Nextra ADSL" vubec nepripojim, hlasi to Gateway not responding, zatimco pres "analog.modem+Tiscali dialup" to funguje v pohode. Proto hledam, jestli je jiz pro samotne prihlaseni a vytvoreni VPN tunelu otevrit nejake porty.
Nargon (13.3.2005 11:36:06)
Prave u analog modemu, zadnej nat, firewall neni, tak tomu nic nebrani. U nextry nejspise problem nebude, spise v nastaveni toho routeru. Sam mam nextru, a nikdy jsem si jakehokoli omezovani portu ani nevsiml. A jestli to omezuji jen u nekterych zakazniku je mi take divne.
BuNka (12.3.2005 22:31:30)
Pouzivam Nortel VPN a nemam problem. notas pres wifi na 3com adsl modem a pres GTS do prace. zadna specialni nastaveni sem nedelal a dmz nepouzivam (mam zaplej fw a nat) a wifi mam s filtrovanim MAC adres a kryptuju pomoci WPA.
Maca (13.3.2005 11:00:39)
Tak jsem si to myslel, diky za potvrzeni. Zkusim se zeptat u Nextry, jestli nahodou nekde neblokuji nejake porty nutne pro vytvoreni VPN tunelu. I kdyz se mi to moc nezda, ze by poskytovatel delal neco takoveho.