IvoB (25.2.2005 13:54:18)
Takže pánové:
1.
Podobná fóra jsou od toho, aby se člověk něco dozvěděl.
Vzhledem k tomu, že to vše podnikám pro zábavu a ne pro obživu, tak nevidím důvod za to (hodně) platit. Jako inženýr strojař ve stařeckém věku sazby rádoby informačně technologických odborníků kolem 1000 Kč/hodinu považuji za zlodějinu. Placená technická podpora EMEA se sazbou 17Kč/min mi byla ostatně stejně nanic, protože mi řekli, že podporu poskytují pouze pro jimi dodaná zařízení (což je modem DSL 360T - to mi připadá logické) a to pouze pro připojení jednoho počítače (to mi nepřipadé logické, nicméně modem je schopen tak fungovat). To nemluvím o tom, že mnoho dalších minut předtím jsem s touto placenou podporou řešil to, že se lišilo nastavené a mně sdělené přihlašovací heslo.
2.
Blbé rady, přezíravost a urážení svědčí pouze o dotyčném samém. Podívejte se na forum.d-link.de, jak se ve světě lidé mezi sebou baví.
3.
Díky za všechny rady. Bohužel nefungují, strávil jsem s tím dva dny. Ten modem je totiž trochu zvláštní - viz. jiné diskuse i na tomto fóru. Při připojení pouze jednoho počítače a při definování parametrů připojení na modemu (protokol, jméno, heslo atd.) je vše OK, pouze na počítači musí být dynamicky přidělovaná IP adresa a modem ji (pro mě ze záhadných důvodů) přiřadí stejnou, jakou má on ze strany ADSL. Na modemu musí být v tu chvíli povolen DHCP server. Stejně to funguje i pokud se LAN kabel z modemu píchne přímo do switche, pak ovšem v síti může být připojen na internet pouze jeden počítač - ten který dostane jako první přidělenu adresu vnějšího rozhraní modemu. Pokud se modem připojí k routeru do zásuvky WAN, pak to funguje jenom tehdy, je-li modem nastaven do modu "bridge" a parametry pripojení se nastaví na routeru (a zároveň internetové bráně !!!), který to ovšem na svém WAN rozhraní musí umět. Naivně jsem se domníval, že mezi dvěma D-LINK krabičkami nebude problém a koupil jsem DI-624. Pokud je ADSL připojení PPPoE, tak to prý funguje. Pokud je připojení PPPoA, tak to nefunguje. Tento protokol nejde na konkrétně na DI-624 nastavit. Občas někdo radí použít PPTP, ale nikdo neporadí jak. Technická podpora EMEA (od níž mám modem a připojení) se o tom se mnou odmítla bavit - podporu poskytují v případě modemu DSL-360T pouze pro připojení jednoho počítače. Problém se bezúspěšně řešil i na zmíněném fóru forum.d-link.de. Pouze nějaký člověk z Jižní Ameriky tvrdil, že v místní variaci brány má variantu s PPPoA, ale nikdo nevěděl, jaké modifikace firmware to umí.
4.
Závěr: přecházím na 3com 3CRWE754G72-B-ME.
IvoB
divan (25.2.2005 14:23:04)
Vážený pane,
souhlasím s Vámi, co se týče kultury některých příspěvků. Nastavení, které jsem Vám doporučil, chodí např. na kombinaci WELL - Edimax bez problémů. Že to neumí D-link mezi sebou, je divné.
Mám dobrou zkušenost s tech. podporou D-linku. Radí celkem k věci. Nezkoušel jste se na ni obrátit?
Honza (15.8.2005 18:05:30)
Taky mam DSL-360T a nasel jsem u neho nedostatek. Pokud u nej zapnu DHCP pro LAN, tak mi vse jede, ale pokud chci IP v LAN pridelovat rucne a GW dam na modem nejede nic. Taky dela NAT a nevim jak to nastavit. Nevi nekdo jak to pouzit jako bridge?