MazeGen (11.2.2005 14:25:55)
Mám problém s uvedeným modemem a USB hub. Modem přímo zapojený do portu počítače funguje správně, ale už ne přes USB hub. Při zkoušení na jednom počítači modem hlásí "Spurious ATU detected" a na jiném zase "Initialization failed" (u toho druhého hlášení si nejsem jist doslova). Celý problém se vlastně točí okolo USB hub - jak servis, tak Telecom se mě snaží krátce řečeno přesvědčit, že to není součástí instalace a proto se jich to netýká. Já ale tvrdím, že USB hub je naprosto standardní zařízení, to, které vlastním, mám otestované na USB tiskárně a externí klávesnici a myši, takže skutečně funguje. Konkrétně se jedná o hub Hama 2.0 1:4. Na bezplatné lince Telecomu 800 184 084 mi v podstatě sdělili, že pokud modem funguje po zapojení přímo do počítače, tak si nemám na co stěžovat. Potom mě odkázali na technickou podporu na 900 169 090, ale tam se těžce platí a já myslím, že chyba není na mé straně, proto nechci za řešení problému zatím nic platit. Když jsem se dál bránil, bylo mi řečeno, že si mám pořídit víc portů do počítače a nepoužívat hub, ale to u mojeho notebooku půjde asi těžko, že :) Nyní se problém snažím řešit s pozáručním servisem MICOS, odkud jsem zatím dostal odpověď, cituji: 'zasílám info od výrobce: "ať zkusí modem bez hubu, jestliže funguje, tak je chyba v hubu, jestliže né, je chyba v modemu a reklamuje jej s popisem skutečné závady'. Před tím, než se pokusím o reklamaci atd. bych rád věděl, zda nemá ještě někdo podobnou zkušenost s tímto modemem a jakýmkoliv hubem, abych zbytečně neprudil Telecom atd. Děkuji.