Bubik (22.11.2004 21:35:53)
Už se to tady probíralo mockrát: 360ka je modem. To znamená že neumí nic dalšího co routery nebo routery se switchem (to byl taky můj omyl kdysi, když jsem tu radil jak ho zprovoznit podle anglickýho manuálu a ono to ve skutečnosti chodí jen jako čistý modem). Jsi-li na ADSL,zejména s fixní IP (nevím, zda Emea má pevnou nebo dynamickou), tak v zásadě připojuješ svůj comp do sítě. Po celou dobu, co Ti běží. Nechceš-li být obětí nebo dokonce sloužit jako relay pro cizí spamy, firewall a to nejlépe schovaný za natem je nezbytností.
Mimochodem tu 360 jsem si půjčil, vyzkoušel a není vůbec špatná. Hlavně je to ETHERNET modem (můj odpor k USB modemům je možná iracionální, ale bývají s nimi občas konfigurační potíže). Za ní bych ale vždy dal firewall (Linuxová mašina, velké Kerio, nebo HW). To je ale o dost penězích.
Jako čistý modem bez ochrany nebrat, jako modem s personálním FW na stanici lepší. Ovšem kombinovaný modem-router-firewall(-switch) kromě se mi zdá nejlepší rozumně cenové řešení (jsi ovšem zase závislý na výrobci s firmware).
tarzan81 (24.11.2004 01:44:06)
Ja muzu rict,ze jsem ze zacatku byl z D-LINKu trochu v rozpacich. DHCP server totiz nefunguje. Ovsem pokud mas malou sit, tzn. 3-5 pocitacu nastavis si staticke IP adresy a vychozi branu modemu a slape to bezproblemu. V pripade, ze mas jeden komp tak se o to nemusis starat vubec. Nemam moznost porovnat jiny modem pres ethernet,mel jsem jen usb a to bylo nic moc,ale za sebe ti mohu rict, ze pres tento drobny problem D-LINK zatim slape zcela bez chybne.