michalhr (1.11.2004 17:50:25)
On ale opravdu není důvod, proč ten modem vypínat.
Honza (2.11.2004 11:52:54)
Mám taky prodlužku s vypínačem a v něm PC, monitor a zdroj k modemu, kterou vypínám vše.Je fakt, že po zapnutí vše naběhne bez problému a kontrolky svítí, ale při otevření Mozzilly se mi objeví hláška "nelze nalézt www.xxxx.yy", tedy domovskou stránku.Stačí ale několikrát klepnout na "Domů" a stránka Seznam, kterou mám jako homesite nastavenu, se načte - nic restartovat nemusím.Zkus to, třeba to pomůže.
Anonym (2.11.2004 22:08:08)
Když je vypnutej celej router, tak po zapnutí chvíli trvá, než se nahodí DSL komunikace (link) a pak se ještě musí navázat spojení PPPoA. Kolikrát to celé trvá i přes 1 minutu, s tím se nic neudělá. Doporučuji nevypínat. Pokud to chceš z nějaké důvodu odpojovat datově, tak shazuj pouze PPPoA, to nabíhá během několika sekund, ale nahození vlastního DSL linku trvá opravdu relativně dlouho.
Bubik (3.11.2004 14:52:24)
XP ti píší OK připojení místní sítě, tedy zda vidí na modem. Připojení z modemu ven s tím nemá nic společného. Na většině modemů často kontrolka připojení nemá nic společného s navázáním komunikace, ale spíše s napájením. Takže to chce čas.
Jinak adsl modem není největší žrout el. energie v bytě, ani to nebývá ohnisko požáru (tím je spíše ten zdroj v PC) a jeho vypínáním významně peníze neušetříš.
Spíše bych Ti radil nevypínat modem a nechceš-li být připojen k netu, zakaž komunikaci v Keriu.
Ale jestli trváš na vypínání, tak se prostě musíš smířit s tím, že handshake komunikace chvíli trvá a nehrnout se nedočkavě na internet hned.
Anonym (4.11.2004 13:33:02)
Zapni modem jako první, pak cca minutku počkej a zapni PC.
Pokud to nefunguje, tak máš něco špatně nastaveno v modemu (...a znova logovani na ISP atd...)???? - nic opětovně nastavovat, vypínat a nikam se logovat nemusíš - teda pokud ho máš připojený přes ethernet.
Aktuální firmware v modemu máš?