Vašek (18.3.2005 08:20:03)
1) Jde opravdu nastavit tak ze dostanu na linux serveru verejnou IP a modem nic nefiltruje, nemeni, ...
No, spousta lidi na tuto vlastnost nadava. :) Umi udelat bridge mezi ppp0 a eth0 a predtim na eth0 poslat pres DHCP IP adresu. To by melo byt to, co hledate.
2) Je dlouhodobe stabilni? Chci 24/7
Ja mam teda DSL-564T, ale melo by to byt to same. Platil jsem uz ctvrtou mesicni fakturu a vytuhnul mi jenom jednou, kdyz se sachovalo s telefonnim kabelem --- nekolikrat se odpojil a pripojil. Jinak 100% stabilita.
3) Je tichy?
Inu, taky piska. Ale IMHO mezi podobnymi zarizenimi celkem potichu. Mam ho u telefonni pikoustredny a ta ho "prepiska". :)
4) Jsou problemy s SSH apod vyreseny?
...nastavenim TOS na 0 na strane klienta. Pokud tam budete mit firewall, tak je to jednoduche --- dve pravidla (pro OUTPUT a FORWARD). Pokud Vas ISP neco s TOS nedela (a takoveho ISP neznam), tak je to stejne uplne jedno, protoze dal na siti na uzkou linku tezko narazite.
5) Kdyz spadne spojeni/napajeni, pripoji se opet korektne?
Napajeni urcite, spojeni jak jsem psal vyse --- jeden vypadek za 3 mesice.
6) Jen pro zajimavost, jak se da dostat do toho linuxu co v tom je?
Jo, da se tam prihlasit telnetem pod rootem a pak pachat upravy. Doporucuju procist http://www.seattlewireless.net/index.cgi/DlinkDslG604t
. Zdrojaky na netu maji, ale ne uplne kompletni.
7) Nebo doporucili byste mi nekdo neco jineho stabilniho na pripojeni 1:1 k linuxu?
No, ja se budu casem snazit spis flashnout tam svuj vlastni firmware, ktery bude umet updatovat dyndns (coz by nemel byt problem) a delam si zalusk na HTB a deleni provozu, coz by byla bomba, ale je potreba zmenil jadro - je tam 2.4.18, ktere HTB nema. Pak by ten linuxovy router nebyl vubec potreba. Na druhou stranu pro jeden pripojeny pocitac by to byla zbytecna prace.