ViR (25.7.2004 00:36:57)
Já jsem s CellPipe 22A - FX spokojený jen podmíněně :-(. Jelikož jsem si po tomto modemu dovolil chtít, aby bylo možné přes něj provozovat VoIP se standardním protokolem SIP, a jelikož on má zmršenou podporu tohoto protokolu v NATu tak, že modem vždy vytuhne, bylo nutné přejít do režimu ZIPB, tedy vypnout NAT, firewall atd. aby tohle fungovalo. Trochu mne to zklamalo. Modem s routerem si jaksi člověk obvykle pořizuje proto, aby ten router používal. Takhle to je poloslužba. (Stejný problém je i u Siemensů a ASUSů, které mají shodný chipset. SpeedTouch od Alcatelu naproti tomu jede bez problémů.)
C.Piper (26.7.2004 14:59:47)
Vydržte. Mám přislíbený load(firmware), který vámi zmiňované problémy s podporou SIP údajně řeší. Jakmile jej obdržím vše otestuji a budu se tomu podrobněji věnovat.
Hold je to stroj jako každý jiný a navíc i firmware je "jen" software - však to znáte od jiných kousků software od výrobců méně či více, pozitivně či negativně zvučných jmen. ;-)
http://cellpipe.wz.cz/
Licho (28.7.2004 17:05:54)
Modem dokaze pracovat naraz v rezimu ZIPB a zaroven mit NAT, cili napr. jeden pocitac jede jako pres bridge a dalsi jsou obsluhovane prostrednictvim natu. Pokud potrebujete VoIP pouze na 1 stroji pak by to tak urcite slo.