Kuna (10.6.2004 22:27:16)
no a neni todle náhodou výhoda, nechápu proč to vadí. Je to vlastně funkce a princip routeru. Bude dost těžké to nastavit. Skus třeba zakázat síťovou kartu, ale to ti zas nebude logicky fungovat LAN.
Anonym (11.6.2004 01:14:57)
Tak jsem to už vyřešil.
Modem jsem nastavil na IP: 192.168.1.1
IP Adress Start-end: 192.168.1.2 - 192.168.1.254
Zadal DHCP off
Připojení jsem použil PPTN místo PPPoA a klasicky vytvořil privátní připojení s ikonkou na ploše (-:
Jen je směšný, že když sosám na netu. Tak se data ve vlastnostech sítě a vlastnostech ADSL (dvě ikonky u hodin), nabývají naráz. (-:
Tohle by se možná dalo taky udělat.
Petr Sybol (11.6.2004 21:57:37)
Teda, řeknu vám, že jsem se radši vrátil k automatickýmu. Měli jste pravdu, je to otrava (-:
Read (12.6.2004 04:42:27)
Je hned videt, kdo byl par let na dial-upu. Taky jsem mel problem si zvyknout, ale na dobre veci se da zvyknout rychle.
Petr Sybol (11.6.2004 01:17:50)
Tak jsem to už vyřešil.
Modem jsem nastavil na IP: 192.168.1.1
IP Adress Start-end: 192.168.1.2 - 192.168.1.254
Zadal DHCP off
Připojení jsem použil PPTN místo PPPoA a klasicky vytvořil privátní připojení s ikonkou na ploše (-:
Jen je směšný, že když sosám na netu. Tak se data ve vlastnostech sítě a vlastnostech ADSL (dvě ikonky u hodin), nabývají naráz. (-:
Tohle by se možná dalo taky udělat?
Kuna: vadí, páč musím se připojovat přes to webové rozhraní a když máš na modem píchlej další poč (brácha), tak to CONNECT a DISCONNECT platí pro nás oba naráz. Takhle si klikne nezávisle na ikonku, aniž by připojil mě do internetu.
Petr (11.6.2004 06:34:22)
Teda já stále nevím proč se odpojovat. Já mám taky ten samý modem, ale jsem v režimu "always on" tudíž všechny 4 počítače co mám doma (a i pátý laptop když ho připojím přes HUB) je neustále připojen k netu.
Nevím proč toužíš to mít po staru jako kdybys měl telefonní modem jak píšeš v nadpise, zvlášť když ti to vadí pro ostatní počítače. Výhoda ADSL je, že se nemusíš pořád připojovat.
Kuna (11.6.2004 19:39:55)
souhlas
Anonym (11.6.2004 12:26:11)
PPPoA se pouziva porad akorat ten Alcatel prebali pakety.
xx (10.6.2004 22:33:26)
kdyz se ti chce prihlasovat tak nebud linej se odhlasit :-))
martin (10.6.2004 22:36:46)
CEny opravdu paradni, nabidka skvela, ale to uz tady myslim bylo... Viz TRINITY... (EUROCOM.CZ). Dal bych si tedy bacha. A zvlast z toho duvodu, ze pokud jsi se dival na stranky a castokladene dotazy, tak tam stoji ze je sluzba:
Bez smlouvy, bez papirovych faktur a tedy bez zaruky, bez garance. Vysvetluji to kulantne, ale k hodnovernosti to neprispiva. Takze te muzou odpojit kdykoliv budou chtit, snizit rychlost jak budou chtit, zaves limity dat jak budou chtit a nakonec ve sve podstate ti ani nemusi dat ten 512/1:5/nolimit po konci prvniho mesice, protoze kdyz nei smlouva nejsou podminky, vyjma klamave reklamy a tento skutek se nenaplni, kdyz ti budou sluzbu poskytovat mesic (prvni platbu) a pak svou nabidku zmeni. Nikde na webu se nepise jestli a jak dlouho to co nabizi budou garantovat.
Na druhou stranu kdyby to slapalo, a bylo by dost spokojenych zakazniku (teda vetsina) tak bych se nechal ukecat a presel bych... Ale je to fakt o drzku, pozor na to!!!
Mej se
Martin
martin (10.6.2004 22:39:24)
Jejda sory, ja si popletl okna, to patri do jineho vlakna...
raze (10.6.2004 23:17:16)
Muzes vyuzit vlastnosti modemu UPnP. Kdyz ji zapnes v BIOSu a doinstalujes podporu v XP, tak by melo jit vytvorit jakoby vytacene pripojeni. Ye to popsano v manualu, ktery bys mel mit u modemu, kdyztak napis.
martin (11.6.2004 12:31:43)
Sice uz jsi to vyresil, ale rad bych se te zeptal, jak ti vlastne funguje (resp fungovalo) s tim jakymsi pripojovanim pres webrozhrani. uz to tu padlo, ale pokud kvuli nejakym neznamym (treba bezpecnostnim) duvodum netouzis byt pri zapnuti pocitace ( - kterehokoliv pocitace za routerem - ) offline, tak proc to pripojovani???
Ja mam nastavenou automatiku, jak to tady padlo tak allways online, a jsem pripojeny neustale. Nikde se na zadnem webrozhrani nepripojuju, nikde nemam zadne tray icony, nikde na nic neklikam. Pustim pocitac a a brouzdam. A funguje to tak jak na PC s Win98, Xp tak i 2000.... Tak ti nevim...