Josef (12.3.2010 00:20:59)
Nedávno jsem se přestěhoval z jednoho konce Prahy na druhý. V obou bytech jsem měl internet od UPC, tak jsem očekával, že s tím nebudou žádné problémy. Blokování portu 25 jsem očekával, naštěstí mám na smtp nastavený náhradní port 2525. Bohužel jsem zjistil, že mi UPC bloku i tento port, dále je blokováno 11371(PGP) a dnes jsem zjistil, že mi neběží ani 21!!! K čemu mi takový internet je? Samozřejmě, na routeru i na počítači je vše nastaveno správně, není to firewallem, v jiných sítích vše funguje v pořádku. Zkoušel jsem několik počítačů a připojoval jsem je i přímo na modem(Motorola 5101). Porty jsem zkoušel pomocí telnetu. Ty vysoké porty bych chápal, ale proč proboha blokují i standartní ftp? Navíc tohle se mi přes proxy moc posílat nechce. Přemýšlel jsem o zavolání na zákaznickou linku, ale po přečtení několika zkušeností od jiných lidí, kteří se o tohle pokoušeli, to asi nemá cenu. Můj dotaz: a) Jak by se dalo dostat na nastavení modemu, je to nejspíše v něm, našel jsem tuhle "CONFIDENTIAL" příručku na nějaké ruské stránce, kde ukazují i aplikaci určenou přesně k nastavení blokování služeb(str. 28). http://www.telcogroup.ru/files/pdf/571eecef7fbc4875920746b9aeaf3921.pdf Bohužel tu aplikaci jsem nikde sehnat nedokázal, asi to bude hodně interní věc. Navíc nevím jestli by mě to k něčemu bylo, protože to vypadá, že si modem tahá config automaticky z centrálního serveru. b)Ve starém bytě, jsem měl jiný starší modem, na něm šlo vše v pohodě. Když by se mojí aktuální motorole stala menší nehoda (ty přepětí v síti jsou zrádné), měl bych dostat po reklamaci jiný. Jaké teď rozdává UPC modemy? Abych nedostal zase ten samý. c) Jiné nápady?