Anonym (2.2.2010 12:10:12)
Bohužel máš smůlu,v návodu je napsáno,že při instalování fw nesmí dojít k výpadku proudu.Takže ten modem nevyreklamuješ a můžeš ho používat maximálně jako těžítko.Ber to jako daň za blbost,není důvod tam dávat starší fw.Do budoucna se riď heslem všech techniků - "Když to funguje,tak se na to nesahá".
Anonym (3.2.2010 19:43:13)
pokus se o tvrdej reset
fix (3.2.2010 21:34:34)
Stalo se mi to take, ale nebyl vypadek proudu, nebrz se proste v pulce instalace kousla, tot vse. Zkusil jsem reklamaci a poslali mi modem novy, navim jak dopadnes ty, ale rikam jen svuj pribeh s extra modemem na nic. Sam jsem presel na D-link a je t lepsi po vsech smerech, akorat jsem si ho musel zaplatit. Oni mi pak v novem modemu uz vubec nepredinstalovali ten kyslici firmware, byl tam klasickej zyxelackej, mozna vedi proc:-)
Michal (14.4.2010 21:35:58)
Jinak co se týká tohoto Zyxelu, též jsem bojoval s kvalitou připojení. (měl jsem firmware V3.40(AXJ.3) | 08/08/2008 standardně dodávané při koupi od O2). Neustálé výpadky, nejenže ping vůbec neodpovídal, ale často vypadávala i hláška "chyba hardware" s tím že počítače se prostě ustřihly od sítě. Došlo to až tak daleko, že modem vytuhnul skoro na půl hodiny a nedalo se na něj dostat a na internet přes něj samozřejmě taky ne. Prošel jsem všechny diskuze kolem problémů s tímto typem Zyxelu, a vyzkoušel jsem leccos, vypnutí logování, vypnutí bezdrátové sítě, až zůstalo jen "holé" nastavení WLANu, leč na problémy s výpadky to nemělo vliv. Tak jsem vzal modem a šel ho reklamovat, popsal jsem výpadky, a čekal odpověď. Za tři neděle se modem vrátil tak jak byl, s tím, že závada se neprojevila ... nevím jak se nemohla "neprojevit" když po zapojení začal modem doma okamžitě dělat opět staré známé haluze. Podotýkám že na ty tři týdny jsem měl zapůjčen od O2 modem zn. Hauwei, a zde fungovalo vše v pohodě. Proskenoval jsem opět stránky s firmwarem ke stažení, a hle, na webu Zyxelu se objevil firmware V3.40(ANR.5) | 12/31/2009 zde ke stažení:
http://www.zyxel.cz/web/support_download_detail.php?sqno=771468
po nahrání firmware vše funguje jak má, akorát jsem musel opsat údaje přednastavené O2 v původním firmware (vyexportování a naimportování se nezdařilo, modem se při tom hryznul, tak už sem to poté neřešil a naťukal to ručně). Linka byla po proměření od O2 v pořádku, takže jedině vysvětlení, nedokonalý a zastaralý firmware zmrvený od O2. Doporučuji pro klidné nervy přeinstalovat modem na nový firmware přímo od výrobce. Nezalekněte se prvního přihlášení, default heslo je 1234 (ne admin), poté vyskočí tabulka kde je nutné zadat své vlastní heslo a potvrdit ho.