Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Huawei EchoLife HG520i nespolupracuje s Powerline D-Link DHP-302

Huawei EchoLife HG520i nespolupracuje s Powerline D-Link DHP-302

Hainz (8.10.2009 07:49:42)

Zaznamenal jsem zvláštní chování kombinace modemu Huawei a powerline od D-Linku. Zakoupil jsem od O2 balíček s modemem Huawei a protože nemohu tahat od telefonní přípojky kabel do vzdálenější místnosti, chtěl jsem to vyřešit propojením po elektrické síti od f. D-Link (Powerline DHP-302). Bohužel ve spojení s výše uvedeným modemem toto zařízení nepracuje korektně. S jiným modemem je propojení OK a vše funguje bez problémů. Závada se projevuje tak, že po zapojení je navázáno spojení mezi oběma adaptéry, ale ačkoliv je spojení OK, přístup na internet se rozpadá a funguje jen nepravidelně. Je zajímavé, že pokud nechám toto zařízení připojené do modemu, tak se podobně rozpadá i přímé propojení kabelem, jakoby powerline nějak ovlivnil vnitřní zapojení modemu. Když powerline odpojím a nechám jen kabel, tak je vše OK. Technik od D-Linku mi poradil ať zkusím za modem dát další router a powerline píchnout až do něj, ale situace je stejná. Nemáte někdo radu jak to spolu rozjet, třeba nějakou změnou parametru u modemu? Dodatek: nyní jsem přišel na zvláštní věc - když se mi podaří přes adaptéry navázat spojení s internetem a spustím např. rádio aby byl z webu neustálý tok dat, tak během této doby je spojení bezproblémové a vše je OK. Jakmile rádio vypnu, tak po chvíli se spojení zase rozpadne.

MISAN (15.10.2009 16:46:21)

Provizorní řešení: spusť cmd.exe a zadej: ping google.com -t ;-)

Hainz (17.10.2009 20:24:58)

Tak jsem zjistil, že to není kombinací modemu a powerline, ale nejspíše bude problém v kombinaci PC a Powerline. Dělá mi to totiž i s jiným modemem (D-Link). Když se napíchnu na výstup z Powerline notebookem, tak to nedělá. Aktualizoval jsem ovladač síťové karty, ale nepomohlo to. Stejně to je divný, když přímé propojení kabelem z modemu normálně funguje. S tím příkazem ping mě to napadlo taky. Jak by šlo zařídit, aby se příkaz spustil automaticky po spuštění systému? Nějakým BAT souborem?

Hainz (19.10.2009 06:01:08)

Tak na vytvoření toho BAT souboru jsem přišel, nefungovalo mi to proto, že název toho souboru nesmí být "ping.bat", po přejmenování je vše OK. Stejně to ale není řešení a po nějaké době mi to ohlásí že vypršel čas spojení a připojení se opět rozpadne. Vždy potom pomůže jedině kliknout na ikonu připojení a zvolit příkaz "Opravit", pak to na chvíli zase jede (ale opravdu jen na chvíli). Má ještě někdo nějaký nápad??

Jirhol (23.11.2009 00:15:59)

Zkontroluj si power saving v DHP-302 utilite. Pokud je nastaveno, po 15min. necinnosti prechazi zasuvka do stand-by-modu. Mel jsem stejny problem, ze se mi spojeni mezi zasuvkami rozpojovalo, po prestaveni vse ok.