Hainz (8.10.2009 07:49:42)
Zaznamenal jsem zvláštní chování kombinace modemu Huawei a powerline od D-Linku. Zakoupil jsem od O2 balíček s modemem Huawei a protože nemohu tahat od telefonní přípojky kabel do vzdálenější místnosti, chtěl jsem to vyřešit propojením po elektrické síti od f. D-Link (Powerline DHP-302). Bohužel ve spojení s výše uvedeným modemem toto zařízení nepracuje korektně. S jiným modemem je propojení OK a vše funguje bez problémů. Závada se projevuje tak, že po zapojení je navázáno spojení mezi oběma adaptéry, ale ačkoliv je spojení OK, přístup na internet se rozpadá a funguje jen nepravidelně. Je zajímavé, že pokud nechám toto zařízení připojené do modemu, tak se podobně rozpadá i přímé propojení kabelem, jakoby powerline nějak ovlivnil vnitřní zapojení modemu. Když powerline odpojím a nechám jen kabel, tak je vše OK. Technik od D-Linku mi poradil ať zkusím za modem dát další router a powerline píchnout až do něj, ale situace je stejná. Nemáte někdo radu jak to spolu rozjet, třeba nějakou změnou parametru u modemu? Dodatek: nyní jsem přišel na zvláštní věc - když se mi podaří přes adaptéry navázat spojení s internetem a spustím např. rádio aby byl z webu neustálý tok dat, tak během této doby je spojení bezproblémové a vše je OK. Jakmile rádio vypnu, tak po chvíli se spojení zase rozpadne.