Luboš Kučera (26.3.2009 22:30:38)
Ach jo. Dík za úsilí, ale nejde to. Ne a ne a ne. Všichni mě odkazujou na fóra nebo tutoriály, ale všude tam jenom píšou, „Udělejte tohle a tohle“. Jenomže nikdo takovou situaci asi doma nemá. Potřebuju vědět PROČ to nastavuju právě „takhle“. Dokonce jsem si na placené lince (10Kč/min) nechal asi 20 minut radit, co s tim, ale stejně žádnej výsledek. Co mi dalo, než jsem to zase nastavil zpátky potom, co jsi mi poradil. Ještě že ta nastavení, tak jak fungujou, mám zapsaný. Ale ten WAN fakt nerozchodim, kdybych si prst v pr.. zlomil. Ale každopádně díky, zase jsem o kousek dál.
Nastavil jsem to přesně, jak jsi říkal, ale k tomu netu se to nepřipojilo. Hlavně to v tom nastavení chce podezřele málo údajů. Když nastavuju samotnej modem, tak to kromě už jména a hesla chce , Service Category, Enable Quality Of Service, Connection Type, Encapsulation Mode, Enable 802.1q, PPP Username, PPP Password, Authentication Method, Dial on demand (with idle timeout timer), PPP IP extensit, Keep Alive, Use Static IP Address, Use the following default gateway, Use IP Address, Use WAN Interface, atd. Nerozumim ani polovině. A tohle po mě vůbec ten router nechce.
Už jsem toho pěkně votrávenej. A já tomu ani NECHCI rozumět. Já si chci zaplatit odborníka, kterej přijde, já mu řeknu, co potřebuju, nechám ho klidně celej den sedět u svýho kompu, on skončí a řekne: „Pane Kučera, máte to hotový, jak jste chtěl, bude to stát 5 tisíc“. A já mu radši dám ty prachy, než se sám tady u toho krámu nervovat a študovat. Já jsem policajt, ne správce sítě. Jenomže volat někoho z ČRa, který tady ve městě ani nemaj pobočku fakt nebudu.
Proč v roce 2009 nejde tohle nastavit vzdáleně někým jiným přes internet?