Nargon (29.1.2009 10:22:50)
Myslim ze ti nepomuze ani ta svecena voda. Pokud bydlis jen 3.5Km od ustredny tak podle tech hodnot, tak telefoni kabel byl polozeny jeste za Hitlera. A ten "zub casu" se na nem opravdu podepsal tohle jsou priserne hodnoty.
Igoreso (29.1.2009 13:50:28)
Ale pomuze...
ja bych presel k O2 a vzal tarif 8Mb za 500kc + k tomu ten modem Huavey(nebo jak se mu nadava),jelikoz maji ustredny od stejne firmy spolupracujou spolu dobre.
dal vyhod spliter,nech si udelat kabel mezi zed a modem max 10cm.
s timto by ti tam mely pustit aspon 4Mb,6mb uz asi ne...
Pavel (2.2.2009 09:29:30)
Ahoj, prosím, proč má vyhodit SPLITER? Když vyhodí splitr bude sem u rušit teelfona modem, pokud ho používá..Jednou jsem ho omylem nezapojil, vím co to dělá..takže by to asi chtělo tuto tvou radu nějak upřesnit??Díky. Protože nedávno sem byl u kamráda,kterýmu někdo taky poradil vyhodit spliter..divil se, že mu padá spojení. Dal sem to zpátky jak to patří..a vše funguje. To jako chceš říct, že spliter se k ADSL zapojení dává jen tak pro legraci? Děkuji za vysvětlení
Igoreso (2.2.2009 13:10:35)
Spliter dela ruseni. ale pokud u ADSL i telefonujes(uplne jsem zapomel ze to jeste nekdo dela :) ) tak spliter urcite nechat,jinak to nebude fungovat spravne...
Pavel (2.2.2009 15:21:47)
Tak to potom jo, pokud by tam vubec nemel aparat, bude mu to fungovat. Ale vetsina lidi tam ty hlasove sluzby ma, tak potreba davat pozor, aby to nebrali jako obecnej navod..jako ten muj kamarad, kterymu tohle nejakej amater poradil, jenze mu prave nerek, ze nesmi mit u toho pevnej telefon. Jinak v O2 Trio sem našim objednal neomezené volání na pevný za paušál..a teď ušetčí dost peněz..za méně peněz více služeb..i s TV
Anonym (31.1.2009 23:06:36)
Pořiď si něco s chipsetem od Broadcomu. Na slabší linky je to ten nejlepší chipset.
Martin (31.1.2009 23:23:53)
1/ Nenech se oklamat tzv. levnější cenou 500,-Kč od O2.Zapomíná se totiž na to,že se musí platit poplatek za pevnou.Minimální cena internetu tak je 830,-Kč.Teprve do budoucna se uvažuje o nabídnutí holého internetu i v maloobchodních nabídkách a cena by pak byla prý okolo 550,-Kč.Ale to je daleká budoucnost,jelikož proč by spěchaly.
2/ Pozvat technika se vyplatí.Já jsem ho taky pozval,provedl vyladění a měl jsem internet místo cca 500 Mb/s najednou 1700 Mb/s s tím,že bych mohl mít internet až 3900 Mb/s,ale v té době ještě platil již neexistující tarif 2 M/s.Přitom i já jsem daleko od ústředny,ale bylo mu podezřelé,že přes tak výborné naměřené hodnoty měl jsem nízkou rychlost.Po hodině u nás vše v pořádku.
3/ Koupě modemu je vždy sázka do loterie.Pokud se připojuje pc k modemu přes kabel,tak stačí modemy od O2.Jakmile ale chce někdo vytvořit bezdrátovou síť,tak začíná ta pravá sázka do loterie.Výborný jsou modemy od Linksys,ale jsou dražší,levnější D-link má jak skvělé,tak i strašné modemy atd.
George (1.2.2009 14:18:57)
1) V akci za 500,- (normálně za 899), kdy se prodává ADSL O2 DUO 300, se žádný poplatek za pevnou neplatí!!!
500,- je konečná cena!!!
2) místo cca 500 Mb/s najednou 1700 Mb/s
- ty jsi asi trochu BFU, jistě jsi myslel Kb
3) ne vždy, mám osvědčené modemy, které dají 6Mbit na 4 km bnez rozpadu
Howgh
Martin (2.2.2009 00:35:32)
1/ Jak jsi sám napsal-V akci za 500,- a nic víc.Jenže každá akce skončí a pak je tu ta normální cena 899,-.
2/ Samozřejmě jsem myslel kb/s,jen jsem vyřizoval několik věcí současně,tak jsem se přitom spletl.
3/ Nezpochybňoval jsem kvality adsl modemů přes kabel.Pouze jsem zpochybňoval kvality vytvoření bezdrátové sítě,která je sázkou do loterie.Stačí se podívat do diskuzí a patří to mezi častější otázky.A i řada odborníků doporučuje raději mít rozvod internetu doma po kabelu než přes wifi.
Igoreso (2.2.2009 13:08:56)
1, cena je na rok a pak muzes bez sankce odejit..
Anonym (2.2.2009 14:47:52)
vy jste idioti, to snad není pravda.
xcert (11.2.2009 23:24:36)
Vzdálenostpřípojky linky je zhruba 4.Km,počítá se zhruba na 1.Km 15.dB Attuation (útlum) při použití páru o průřezu 0,6mm.Nevím jaký je použitý pár od D-slam směrem k HR-SR-UR-KBS......,rychlost 3128/636....znamená,že se ti linka synchronizuje na tuto rychlost.Odečti zhruba 15-20% na provoz ATM linky a dojdeš k max.rychlosti,kterou jsi schopen dosáhnout...pokud se rychlost sníží je to agregace.....