Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Občas vypadne internet modem ZyXEL P660HW T3 v2

Občas vypadne internet modem ZyXEL P660HW T3 v2

Davesss (28.11.2008 14:12:31)

čau, prostě připojení zůstane ale nejde net a tak po pár minutách zase jo. tohle se opakuje stále, poradí někdo: díky

Anonym (28.11.2008 22:10:53)

Jojo - tyto "problémy@vlastnosti" 660HW T3 bohužel znám... Kup si 661HW-D3.

davess (30.11.2008 07:20:26)

diky, jine reseni není? nechci vyhazovat peníze kruci

lubas (30.11.2008 09:40:03)

Jiří (5.12.2008 20:43:49)

Mám pocit,že na vaše problémy je ve většině případů lehká odpověď.Na tlf.ústřednách jsou nastrkaný splitry,a jestliže se zřizuje nový,musí se okolní splitry vytahat,protože jinak se tam ty dráty nacvakat nedaj.Tím prostě vznikají krátkodobý výpadky po dobu několika minut.Záleží kde bydlíte.Ve městech je to častější,na vesnicích méně.Většinou trpí zkraje po zřízení ti,kteří jsou nakraji a je předpoklad,že výpadky budou častější,než se okolní pozice splitrů zaplní.I tak se stále ruší a zase zřizuje,takže nekonečný koloběh. VIDRŽAŤ!!!!!!

Mirek (8.12.2008 02:22:37)

Měl jsem také časté problémy s výpadky. Modem Zyxel sice už leží v krabici, ale nemohl za to. Všechny problémy způsoboval antivir, konkrétně AVG. Dnes používám konkurenci a výpadek jsem nezaznamenal ani jeden.

Mirek (8.12.2008 02:22:46)

Měl jsem také časté problémy s výpadky. Modem Zyxel sice už leží v krabici, ale nemohl za to. Všechny problémy způsoboval antivir, konkrétně AVG. Dnes používám konkurenci a výpadek jsem nezaznamenal ani jeden.

lubas (30.11.2008 09:40:43)

A u modelu 661HW-D3 to uz neni?

y2k (1.12.2008 13:25:26)

ANO, u Prestige jsou dobrý v dnešní době JEN modely s čipsetem D3. D=čipset T=čipset 6=čipset 3=ANNEX B Tedy 661H(W)-D3 nebo 662H(W)-D3. H=switch (4-portový) W=Wirelless Veškeré Prestige s čipsetem 63 byli vynikající, ale jen pro ADSL G-DMT, tedy klasické ADSL. Pro ADSL2+ jsou doslova nepoužitelné bez ohledu na to, co se snaží tvrdit pomatení obchodníci ze ZyXELU spolu s nějakým novým zázračným firmware ;-). Veškeré Prestige s čipsetem T3 jsou lacinou pouťovou hračkou, nestabilní, nevýkonné krámy :-) Jinak z nabízenými kusy od firem edimax nebo SMC bych si netroufal souhlasit... Občas mají dobrou WF část, ale ostatní elektronika je silně TFUJ!

frantisek (30.11.2008 13:56:48)

Bohužel, tady nic jiného než výměna modemu nepomůže tyhle kusi plastu od o2 nejsou zrovna nejvhodnější, doporučuju ti vyhodit tento a vzít si nejaký lepší nejlíp od výrobce typu edimax, SMC atd. popřípadě zkus atkualizovat firmware

MilanK (5.12.2008 02:53:28)

Jenom pro upřesnění: padá modem (t.zn. že nejde ani wifi, ani připojení kabelem z telef. zásuvky,nebo vypadne celé připojení k internetu-ikona wifi síťě ukazuje standartní sílu signálu,ale nenačítají se žádné stránky po dobu několika minut ?). U mne se stane někdy třeba i pětkrát za hodinu na 2-4 minuty to,že se přestanou načítat stránky. Potom to zase třeba několik dní funguje zcela normálně. Po dotazu mi můj kamarád z O2,který mi neoficiálně provedl nějaké měření nebo zjištění ze svého počítače v kanceláři O2 v jistém okrese, sdělil,že vzhledem k vzdálenosti od ústředny (5,7 km) jsou v postatě jen dvě možnosti:buď se nechat přepojit na jiný pár v ústředně (pokud je nějaký volný),nebo si nechat snížit rychlost z mé max. 2 Mb na 512 kB)-t.zn.napsat oficiální stížnost, kterou by v konečné fázi měl řešit majitel sítě. Pochopitelně může být vadný i modem,jenom sděluji konkrétní zjištění v mém případě.

Anonym (6.12.2008 00:16:30)

nepíšeš hodnoty z modemu, něco jako margin a podobně...ale při téhle vzdálenosti od ústředny asi bud rád, že vůbec jedeš

Anonym (7.12.2008 16:19:21)

Take mam tento problem mam modem dlink 584t, denne treba i 4x vypadne pripojeni nebo napr internet nejde ale ping ano... Hodnoty z modemu jsou nasledujici: Item Downstream Upstream Unit SNR Margin 6 9 dB Line Attenuation 31 16 dB Data Rate 17098 1023 kbps Internet mam od CRA a linku od o2 co jsem se ale dival tak kabely jsou vedeny silenym zpusobem venkem nejsou stineny a vedou v jednom svazku rovnou s elektrikou a dalsima UTP kabelama na internet... Nevite cim by se tento problem dal vyresit, uz mi dosla trpelivost a nahlasil jsem to na poruchy cra.

brutusik (7.12.2008 17:22:01)

Ja se vubec divim ze to jede...protoze odstup signal sum je tedy opravdu na hrane aby to vubec jelo /SNR 6 a 9/ je tedy opravdu velka bida......Paralelky pred splitterem nemas,zapomenute zasuvky ????

Anonym (7.12.2008 17:34:26)

Ahoj spliteru i zasuvek jsem se zbavil, nakrimpovana rj11 primo na tel kabel a to rovnou do dlinka. Venku ty kabely jsou ale vedeny silenym zpusobem jak uz jsem psal nekryty napul shnile a hned ve svazku s elektrikou. Nevis co by mohlo pomoci? Kdyz to jede tak je rychlost 10-14Mb ale jak to pada to je des. Jest ejsem zkousel Castlenet W800 a tam ten snr margin byl jeste horsi cca 5db... Napadlo me kdyby mi dali treba nizsi rychlost tech 8Mb jestli yb to nepomohlo a nebo prepnout modem z "Auto" na ADSL2 to ma max 12Mb nyni jedu prez adsl2+.

brutusik (7.12.2008 17:45:40)

Jezisi....ty jedes na 16megach na tu vzdalenost...Tak to bud radeji ticho...protoze 16 na technologie ADSL a vzdalenosti neco kolem 2 KM je tedy opravdu na tezke hrane...A nejaka vymena dratu venku Ti urcite nejak nepomuze...Nikde smerem od ustredyn /DSLAMu/ nejsou vodice stineny - neni pro to duvod...Takze to reknu tak..draty se daji promerit,mozna cast vymenit co bude spatna...ale spise verim tomu ze na tu "odhadovanou" vzdalenost pojede dobre tak max 10 mega..

Anonym (7.12.2008 17:54:42)

Nojo co ale ja s tim mam ted udelat aby mi to jelo, smlouvu mam u cra na 20mb adsl. Muzu si tu downstream rychlost nastavit nejak sam v tom dlinku nebo museji oni v cra na dslamu?

brutusik (7.12.2008 20:27:21)

Tak jak rikas...nahlasit poruchu na CRa... to asi nejspise preda na O2 na provereni dratu...Ti promerni pripadne vymeni co pujde..a take reknou CRa napr..ze tam pujde max 12 Mega tim padem Cra se musi k tobe jako zakaznikovy sepsat nouvou smlouvu atd atd...To je mozny scenar..Ale bez nahlesenip oruchy s tim nikdo nic delat nebude..

Anonym (10.12.2008 11:50:13)

Tak jiz cekam od nahlaseni poruchy u cra 3. den anic.