Tommy (13.3.2008 16:51:36)
Ahoj, mám zvláštní problém s ADSL u O2 - nedávno jsme kvůli potřebě WiFi přešli na nový modem (Ovislink WT-2000ARM), a to vyžadovalo změnu z Annex A na Annex B (ale stále PPPoA). Pominu-li že O2 to přepnutí trvalo asi měsíc, a pak to vypli bez upozornění, tak od začátku jsou problémy s DHCP - modem se sesynchronizuje, ale nedostane IP adresu ačkoliv se o to evidentně snaží ... Ten modem předtím asi 4 měsíce bez jakýchkoliv problémů běžel na jiné O2 ADSL lince, bez jediného pozorovaného problému (odpojení, výpadky, atd.). Nakonec jsem tam zkusil zapojit jiný Annex B modem, dodaný přímo O2 (Zyxel 660HW-T3) a ten si IP adresu bez problémů načetl. Po připojení Ovislinku si IP adresu načetl i on ... V úterý (cca po 14 dnech) se problémy s připojením opakovaly - modem opět nenačetl adresu. Zkusil jsem připojit Zyxel, ten ji načetl, a pak už ji načetl i Ovislink. Nechápu to - čím to může být? Paradoxní je že ten Ovislink jsme kupovali právě kvůli zoufalé nespolehlivosti toho Zyxelu (co 15 minut padalo jak to ADSL spojení tak i WiFi, pprostě zoufalství).