Pitrisek (21.2.2008 17:38:16)
super, takže modem jsem rozchodil, stačilo přesně vypnout firewal, dostal jsem se ovšek k dalšímu problému - když připojím dva počítače, funguje pouze internet na jednom, nepomohl ani restart modemu. Zřejmě se musí ještě v nastavení povolit nebo nastavit připojení druhého počítače. Jsou tam 4 výstupy ethernet. Jsou v nastavení modemu tyto možnosti:
Routing -- Default Gateway
If Enable Automatic Assigned Default Gateway checkbox is selected, this router will accept the first received default gateway assignment from one of the PPPoA, PPPoE or MER/DHCP enabled PVC(s). If the checkbox is not selected, enter the static default gateway AND/OR a WAN interface. Click 'Save/Apply' button to save it.
NOTE: If changing the Automatic Assigned Default Gateway from unselected to selected, You must reboot the router to get the automatic assigned default gateway. Enable Automatic Assigned Default Gateway - vypnuto Use Default Gateway IP Address 84.244.85.161 Use Interface - vypnuto - možnosti pppoe_0_48_1/ppp_8_1 nebo LAN/br0
Routing -- Static Route (A maximum 32 entries can be configured)
Destination Subnet Mask Gateway Interface Remove - je možno přidat , nemám zde nic
Local Area Network (LAN) Setup
Configure the DSL Router IP Address and Subnet Mask for LAN interface. Save button only saves the LAN configuration data. Save/Reboot button saves the LAN configuration data and reboots the router to make the new configuration effective.
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 225.225.225.0 Enable IGMP Snooping - vypnuto Standard Mode - zatrhnuto Blocking Mode - vypnuto
chyba musí být určitě v tomto nastavení, střídavě jsem prohodil kabely, bude jede jeden nebo druhý počítač, nebo oba samostatně, ale ne oba najednou
Pitrisek (26.2.2008 20:28:40)
nikdo neumí poradit ?? Please help
B (24.2.2009 21:25:40)
No ja jsem si precetl quick guide a tam je vsechno popsano jak pro blby... Musi se spustit program z pidi cdromu pro dany modem a tam vse nastavit a potom to jede jak ma...Ale takhle blbe reseni jsem teda uz dlouho nevidel....
shimaco (23.6.2009 12:55:02)
Návod v pdf mi bohužel nejde otevřít v žádném programu,teda ten český.Jestli můžete někdo poslat tento návod mailem budu vděčný,popřípadě radujestli se dá někde stáhnout.
Díky.
koulik (21.6.2010 19:46:41)
mam problem s nainstalovanim tohoto modemu.Vypnul jsem branu firewalĺ a porad to pise hlasku - network status check failed.The connectivity of the routers line port is detectec failed.Please check your network connectivity and retry....Muze mi prosim nekdo poradit????diky koulik
Shimaco (20.1.2009 20:49:01)
Dobrý den.Rád bych věděl jak vypnout firewall.Pomůže někdo,nemohu tento modem rozchodit už asi měsíc.Máteli někdo možnost pskytnout konkrétní návod nastavení budu moc vděčný.