Vladimir Trcka (7.2.2008 14:14:46)
Dobry den, jiz nekolikaty den se marne snazim nakonfigurovat moje zarizeni/pripojeni tak abych mohl bezproblemove a hlavne nejakou prijatelnou rychlosti tahat z P2P pomoci torrentu. Jiz se me ledasco podarilo, ale i tak to neni k me spokojenosti, soude dle znameho ktery ma stejne pripojeni jen jine zarizeni. Tedy mam pripojeni od O2 4096/384kbps, modem Zyxel P-660HW-T3 a pevnou IP. Bez jakehokoliv nastaveni s pouhym propojenim vsech kabelu jede bezny download a internet velice rychle to je znamy fakt, pokud chci neco tahat pres torrent spadne rychlost na nejakych 12kB a sviti NAT tedy problem kdy ke me nemuzou uzivatele z venku. Fajn povolil sem UPnP v nastaveni modemu a namapoval porty prichozi 55000 a odchozi 62500. NAT uz nesviti nicmene rychlost se sice vyhoupla na nejakych 50kB za sekundu nicmene oproti 150-250kB u znameho je to preci jen malo. POdotykam ze vse zatim zapojuji bez pouziti firewallu, ten je vypnuty jak v modemu tak ve windows. V azureusu mam nastaveno spravne porty apod. NAT sviti zelene. Proc to k sakru nejede rychleji? Jen otazka vedle, ma pevna IP adresa vliv na NAT, tedy mam-li pevnou je nutne mapovat porty? Jedna se o me prvni ADSL, mam ho kvuli stehovani, drive sem byl pripojen pres wifi ktere melo polovicni rychlost a s podobnymi vecmi nebal vubec potiz. Muze nekdo poradit co jeste bych mohl zkusit ci co nastavit, abych ziskal lepsi rychlost, nebranim se ani nakupu jinych modemu, ci pouzivani jineho klienta nez Azureuse... Dekuji moc za vase rady.