rodier (4.1.2008 16:20:20)
Nechci aby sem nekdo postoval nejake linky, chci aby diskuse zustala legalni. Zajima mne, kdo z Vas stahuje neco z torrentu a z jakeho. Ja osobne mam ucet u TorrentLeech a kdyz jsem obcas nucen stahovat neco jinde, tak upim. Kdyz se objevila technologie torrentu, jasal jsem a predpovidal smrt zarvirovanejm idiotinam jako je kaazaa, pripadne pomale DC++ ktere ma navic vetsinou velmi diktatorske arogantni administratory (dost casto takove ktere si zaplati za prava a vi o tom prd, pripadne je daji nejake holce jen za to ze je holka... omg) Bohuzel dnes je realita takova, ze ted treba stahuju neco z verejneho torrentu ktery ma v sobe x verejnych trackeru. Puvodne jsem si rikal ze to pojede skvele. Jenze opak je pravdou. 1200 seedu a 7000 peeru. kdysi tohle znamenalo skvelou rychlost. Ted to znamena ze vetsina tech peeru ma nejakym blbym torrent klientem pripadne dalsim toolem ve win omezeny upload u torrentu na 0 ci 1kb/s a vysledkem tedy je, ze jsem napojen na 25 peeru ale stahuje to jen ze 2 a to rychlosti 1kb/s od kazdeho. Je to fakt priserne. osobne se mi nikdy nelibila myslenka delat ze sebe boha a zarizovat privatni trackery ale co jineho se da delat kdyz je internet pln idiotu? Ostante na idiocii stavi i Rapidshare. Clovek si zaplati trosku penez a stahuje bez sdileni. Bohuzel jsou mezi nami poctivi lide kteri tuhle idiocii krmi tim, ze na rapida nahravaji a tak to podporuji. Vetsina tedlech lidi vsak vsude skemra kdo jim pujci RS premium ucet protoze nejsou sto koupit si aspon ten premium ucet. Je to fakt hruza. A co mne desi je to, ze nemluvim o cesich, mluvim o celem svete. Jedine co mne vadi, ze si vetsinou privatni trackery hrajou na elitarstvi a tak zakazuji registrace a dalsi blbosti. Osobne nechapu proc. Kdyz uz obcas povolene registrace maji, monitoring IP staci k zamezeni tomu ze by si nekdo delal milion uctu se zakladnim ratiem. Nechapu proc se takhle private trackery chovaji. Byl jsem na jednom ceskem privatnim trackeru ktery se na venek choval velmi elitarsky a nesnesli jakoukoliv kritiku. Protoze vsak nemeli temer zadny obsah, zacal jsem je kritizovat = dostal jsem ban. Mam tam vsak porad sve kontakty a porad tam je leda velke h.. Ze by se tedy komunita elitarskych spravcu z DC++ zacala presouvat na privatni trackery ? Vazne tohle nechapu. Nechapu proc maj lide tendenci se kastovat a hrat si na neco co nejsou. Myslim ze je skutecne mnoho moznosti jak udelat otevrene registrace se zamezenim jejich zneuziti. Vetsina blbecku by tyto omezeni nedokazala jakkoliv obejit a myslim ze ti co ano, nemaji zapotrebi tohle delat. Radeji nechaji, podobne jako ja, s uploadem treba 50kb/s upload pusteny celou noc aby to sve ratio udrzeli. Jinak co se mi na private trackerech libi je to, ze meni lidi. I ja jsem byval takovy ze jsem nerad sdilel a jeste porad treba na DC++ nerad sdilim kdyz mi DC++ neumoznuje poradne nastavit co kdy jak a jakou rychlosti (takove to vypocitani ze budu stahovat 200kb/s kdyz dam upload 40kb/s protoze mi to jinak uplne zrusi net.. to fakt nenavidim). Ale treba prave na torrentu si udrzuji ratio kolem 1.0 presto ze bych mohl klidne zit s 0.4 a jsem naopak rad ze sdilim. Ze pomaham budovat komunitu lidi kteri si pomahaji. Jdu z toho public torrentu zvracet ooh cele 2 seedy a 28 peeru z 1307/7500 jede to celych 20kb/s hlanve ze upload frci nakejch 50kb/s ach jo. btw - TL ma registrace i prihlasky uzavrene :( takze nema smysl prosit.