INJA (3.6.2008 11:32:41)
Tak pro všechny zoufalce co mají v tomhle routeru originální firmware, který se mi také sekal a vůbec vyváděl skopičiny, se pokusím popsat, jak do tohodle routeru dostat firmware od routertechu. Osobně ho používám a mám už uptime 480 hodin. Jede to dokonale stabilně. Takže. Nejdříve musím upozornit, že tohle není pro každého a každý to dělá na vlastní nebezpečí. Popisuji zde metodu, jak zprovoznit tenhle firmware s bootloaderem ADAM2, který má většina D664T. Takže.
1.) ztáhněte si tento soubor
(kdo umí anglicky, tak je to dělané jako webová stránka s postupem a manuálem. Není to moc pro technické analfabety)
2.) Musíte nastavit v bootovací sekvenci ADSL datapump Annex B. Takže mě se to povedlo následujícím způsobem:
Jděte na START/Spustit a napište:
telnet
spustí se okýnko telnetu. Napiště:
o 10.0.0.138
Mělo by se to zeptat na Login a Password. Ty jsou stejné jako máte přihlašování do webového nastavení routeru. Upozornění!! Při zadávání Password se zdánlivě nic nepíše. Zadejte jenom heslo a stiskněte enter.
Nyní by jste měli být přihlášeni v linuxu routeru. Napište následující příkaz:
echo "dsp_ver dsp6B" > /proc/sys/dev/adam2/environment
...a stikněte Enter.
3.) Nyní musíte resetovat router do továrního nastavení. Je to myslím v systemtools "Reset to factory settings" nebo tak něco.
...a teď to přijde.
4.) jděte na system tools a update firmware.
Rozbalte stažený soubor a v adresáři 'single-A' se nachází kýžený firmware. Ten zadejte jako Image a stikněte update.
No a teď se modlete, aby update neskončil nějakou debilní hláškou jako "Bad magic number". Jestliže skončí, musíte updatovat firmware nejdříve na DSL-G684T_fw_reva _302B01T02EUA20070413 a z toho pak updatovat teprve na firmware routertechu. Jak na to popisuji
ZDE
Tak. V případě že všechno proběhlo hladce, máte nainstalovaný nový firmware. Na důkaz že to jde se mrkněte na tenhle obrázek
Jsou zde ještě dvě úskalí. Router se teď hlásí na adrese 192.168.1.1 místo 10.0.0.138. Defaultní Login a Heslo jsou Admin a Admin. Druhé úskalí je, že máte nastaveny VPI a VCI v nastavení připojení na špatné hodnoty. Ty mají být nastaveny na 8 a 48. Nastavení pro připojení od O2 je ZDE
Tak hodně štěstí a v případě dalších dotazů rád odpovím.