martin (13.4.2004 19:06:07)
poradte, je tento modem dobryý? kde se da nejlepe koupit???
martin (13.4.2004 19:06:07)
poradte, je tento modem dobryý? kde se da nejlepe koupit???
Jeff (13.4.2004 20:02:38)
Tento modem mám a musím říct, že dobrý je. Nemám možnost srovnání - jiný DLS modem jsem nikdy neměl, ale tento Lucent vyhrál test v ComputerWorldu. Také proto jsem si jej koupil. Žádné problémy jsem s ním neměl, základní nastavení je jednoduché, ale je zde i mnoho pokročilých možností. A kde se dá koupit? Pokud se situace nezměnila (mam ho 2 měsíce), tak jediná možnost jeho koupě je v prodejnách Telepoint ČESKÉHO TELECOMU za 3902 Kč s DPH. Nikde jinde ho neměli, a když jsem jej viděl v nějakém ceníku, tak výrazně dráž.
Anonym (15.4.2004 20:15:04)
V computerworldu jsou stejny experti jako v pc worldu. V pc worldu pro zmenu vyhral asus.
kcg (15.4.2004 22:36:07)
No, tak to potom ovsem neni co dodat. Zda se, ze experti to jsou, ale na baterky... Karel PS: A nebo na tech routrech testovali neco jineho nez pripojeni k internetu... :-)
Zajda (15.4.2004 23:30:44)
Hi end routery by prohrali an cele care.Zrejmne testovali graficky vzhled web managementu modemu:)
Jeff (17.4.2004 00:43:20)
A co by měli testovat? Test byl zaměřen na zařízení pro domácí uživatele/malé firmy. Myslím, že těm je opravdu jedno, jestli se paket dostane k uživateli o 5 ms dříve nebo později, či jestli modem podporuje nějaké speciální služby či protokoly. Právě user-friendly webové rozhraní, jednoduchost nastavení, spolehlivá funkčnost, alespoň základní packet filter a nízká cena jsou rozhodující. Pokročilé možnosti filtrování paketů, rozsáhlé možnosti nastavení, superextra konfigurovatelný DHCP server a další vymoženost jsou jen plus, ale neznamená to, že jsou naprosto nutné. Věřím, že Hi-end routery by v tomto testu prohrály, ale zaslouženě, protože nepatří do této kategorie. Domácí uživatel si nebude kupovat router za desítky tisíc s tím, že k jeho nastavení musí nastudovat tlustou knížku či projít nějakým školením...
Jeff (17.4.2004 00:32:06)
A který modem by podle tebe měl vyhrát??? (v této cenové kategorii samozřejmě)
Anonym (16.4.2004 19:32:32)
Nejde o odbornost. V techto casopisech se jedna o klasicke reklamni PR clanky (testy).
Jeff (17.4.2004 01:03:50)
Test a PR článek, no to snad ne? Recenze možná, ale test? Neříkám, že všechny tiskoviny jsou úplně objektivní, ale... Test je stručný popis jednotlivých testovaných zařízení, tabulka porovnávající parametry a nějaké to měření, jak bys z toho chtěl udělat PR článek??? Jako, že společnost A nabídne sumu X za to, že výrobky společností B, C, D, ... budou v hodnocení až za jejich výrobkem? Ale jak by to udělali? Jako, že by ostatním výrobkům zapřeli jejich vlastnosti? Nebo by si naopak nějaké vymysleli? Já teda nevím, jak ostatní, ale já testy používám tak, že se podívám na tabulku parametrů jednotlivých zařízení a vyberu si takové, které vyhovuje mým potřebám. Jistě, že se na jeden test nedá spoléhat, ale ne kvůji tomu, že by to byl nějaký reklamní článek firmy A. Testy je nanejvýš možno považovat za PR pro všechny zůčastněné výrobky, ale tak to chodí, a jsem tomu rád, obávám se, že nebude nikdo znevýhodněn. A pokud si myslíš, že všechny časopisy jsou svým obsahem nanic, tak proč nevydáváš vlastní, objektivní časopis. Každý by si ho určitě rád koupil.
Jeff (17.4.2004 00:50:10)
Obě média vydává IDG, takže experti jsou tam opravdu stejní... A to že vyhrál ASUS, to se vůbec nedivím, jelikož jeho cena oproti testu v CW klasla skoro o polovinu. Dnes by vyhrál asi i tam.
vec (16.7.2004 18:59:26)
prosim o nejake informace jak nastavit tento modem pro 3 pocitace. Jedna se me hlavne o nastaveni IP a nechci ji pouzivat jako autimatickou z win XP. Zaroven se nemuzu dostat jako aktiv na DC.Diky
jarkolda (24.11.2006 22:55:34)
Jestli jsi ještě nenastavil DC++ na aktiv, tak přesný postup je tady (stejně se nastaví třeba i pro Soulseek): http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
kcg (13.4.2004 20:12:34)
Nema to stejne jadro jako Asus AAM6310EV? Pokud jo, tak bych jeste chvilku pockal pokud se podari doladit nektere kriticke problemy s NAT u teto tridy modemu (Viking chipset firmy Globespan Virata sveho casu nyni Conexant) -- tedy predpokladam, ze software je stejny a tak to zavisi na tom, jak se k tomu Conexant postavi. Karel
JOE (16.4.2004 15:06:07)
Myslím že má stejné jadérko jako Asus, moc bych se do toho nehrnul.
PIQ (21.3.2006 21:44:07)
Mám ho asi měsíc, připojený na Bluetone. Problém je s Emule (nebo tam, kde otevírá velké množství spojení), protože maximální počet záznamů v NAT tabulce je 512 (což se navíc musí nastavit, nejlépe přes telnet, přes http to ? zřejmě ? nejde). Default počtu NAT záznamů je dokonce 150. Emule v základním nastavení otevírá stovky spojení. Jinak to jede dobře. Pár nápadů je tady : http://cellpipe.wz.cz/blog/cellpipe.html