HF (7.4.2004 12:52:50)
Tak nejjednoduzsi reseni je nastavit si v modemu pres www rozhrani v polozce Advanced / NAT v kolonce Default server
IP adresu (neverejnou) toho tveho serveru, tedy neco jako 10.0.0.1 atp.
To ti otevre uplne vse, resp. co prijde na modem objevi se na stejnem portu i na tom PC (servru). Tzn. vyzaduje to rozhodne instalaci software firewallu na tom serveru a povoleni toho co chces tam.
Dalsi moznost je nastavit si v advanced/nat pouze ty sluzby co te zajimaji.
1. PING - neres, naopak je dobre ze to na ping neodpovida, nenajdou te blbejsi scannery
2. WWW - nastav si v advanced/NAT v NAPT Settings (prvni tabulka) klikni na New
Protocol TCP
Inside IP: napis adresu tveho serveru, tedy napr 10.0.0.1
Outside IP: nech tam 0.0.0.0
Inside port: 80
Outside port: 80
stiskni APPLY
3. to same udelej pro zpristupneni mail serveru. Jestli pristupujes pomoci POP3, nastav inside i outside port na 110.
4. Nevim co pouziva remote desktop za protokoly a porty. Nicmene prijde mi to jako takova desna dira, ze byt tebou, v zadnem pripade bych ani neuvazoval o pouzivani teto funkce.
Pokud budes jeste neco potrebovat, napis mi primo mailem
JOE (7.4.2004 16:00:11)
Na Alcatelu je i poměrně kvalitní firewall který lze nastavit přes Telnet. Veškeré toto nastavení je pouze nastavení NATu (PATu), často se to tady zaměňuje, firewall není to samé co NAT.
Jan (20.4.2004 20:04:19)
Děkuji za pomoc. Ještě mám doplňující otázku. Jak se z lokalni sitě dostanu na www server. Podle Tveho navodu to funguje z internetu, ale z lokalni site se na www server dostanu. Pouze pokud do prohlizece zadam primo IP adresu www serveru. Nedokaze to najit primo muj server www.mojedomena.cz (udavam priklad).
Umis mi s tim prosim poradit?
Dekuji.