Anonym (4.4.2004 18:38:04)
BioQ (5.4.2004 11:49:10)
Mně to dělá taky. Dřív tuhnul pravidelně, pak 3 měsíce chodil OK a teď zase třeba 4x za den vytuhne. Podle mě je to sráč. Ale slyšel jsem něco ohledně novýho firmwaru.
evilmind (10.4.2004 00:22:28)
Presne stejny problem - od prosince mi jede bez problemu, nic ze zde popisovanych obvyklych problemu jsem nikdy nezaznamenal a to vetsinou jede nekolik dni nonstop. Asi pred 14 dny ale zacalo tohle divny zatuhavani - resp. ono k uplnemu zatuhnuti nikdy nedojde, ale diky ztratam limitujicim ke ke 100% uz na 10.0.0.138 je to jako by se stalo. Navic se z toho stavu modem sam nedostane (nebo alespon ne ani po nekolika hodinach kdy jsem to testoval) a pomuze opravdu jen odpojeni. Teorie s prehrivanim mi zni dost divne, takovy leto zase jeste neni :), a volne lozeny modem se nezda mit nijak nezvyklou teplotu, navic po resetu klidne treba nekolik hodin jede, myslim ze kdyby byl problem v teplote objevila by se zavada opakovane v kratsim intervalu...
poutnik12 (12.4.2004 23:57:37)
Tak to je i náš případ. Celé tři měsíce pohoda a najednou stejný problém. My jsme po trápení s ním ho vyreklamovali. Do dvou dnů od stížnosti byl u kamaráda technik (jedem na něj dva), vyzkoušel linku a vyměnil modem. Od té doby pohoda a spokojenost, modem jede nonstop. Akorát ted když píši tyto řádky, jsem si porovnal mac adresu nového modemu a starého (vytisknul jsem si nastavení) a jsou stejné. Tak to je mi divné. Musím si ověřit jestli nám ho fakt vyměnily. Ale od té doby jede vše v pohodě. Že by v tom nebyl ASUS?
Martin (11.4.2004 17:21:23)
jo dela mi to naprosto to samy, predtim to vytuhlo az tak po 10 hodinach, ale ted pokazdy tak po hodine...asi to bude v tom prehrivani, ale vypojil sem ta na celou noc, rano zapnul, a za dve hodky zase sbohem, tak nevim nevim...bud zkusit novej firmware (kterej nemuzu sehnat, nevite kde?) nebo router reklamovat...
Franta (15.4.2004 08:45:53)
RADA OD TECHHELP IOL:
Problém se zatuhávaním modemu ASUS by mohl být způsoben např. zahlcením routeru UDP.
Níže je návod jak se pokusit problém odstranit.
1) ve web-konfiguraci routeru (adresa http://10.0.0.138 jméno:adsl, heslo: adsl1234) jděte na zložku Services - NAT - Nat Global Info
2) nastavte na této stránce NAT na Disable a kliknte na Submit; nyní je možné měnit konfiguraci v tabulce
3) upravte hodnoty:
- UDP Timeout: z 300 na 15 nebo 20
- NAPT Port End: z 52047 na 54095
4) nyní nastavte NAT na Enable a potvrďte Submit
5) uložte tyto změny na záložce Admin - Commit&Reboot tlačítkem Commit
kcg (15.4.2004 09:11:09)
Uz jsem to tu psal mnohokrat, ale znovu: toto je jen castecne reseni problemu zahlceni NAT tabulky. Mnohem vetsi je problem, ze vytvarene UDP sessions vam v klidu prepisi platne a tedy stale zijici TCP sessions! Tedy aspon tak se to delo na mem starem Asusu -- na ceste je fungl novy s novym firmwarem, takze po vyzkouseni budu referovat.
Karel
Franta (19.4.2004 18:14:46)
Po restartu odpojením a připojením napájení a po provedení resetu na tovární nastavení jsem se znovu přihlásil a po úpravě hodnot UDP na 15 a NAPT na 54095 modem funguje od 18.4.2004 a zatím nezatuhl.
kcg (19.4.2004 18:55:09)
Jaky mate firmware? t.j. jake jsou polozky u "ADSL Version" a "S/W" na hlavni (home) web strance?
Karel
Franta (20.4.2004 17:30:21)
S/W je 138309B a ADSL Version V1.4.2
kcg (20.4.2004 20:18:59)
Perfektni, staci trosku provoz na DNS alias UDP aby vam UDP sessions prepsaly TCP sessions. Uprimnou soustrast.
Karel
Roman (21.4.2004 08:10:11)
Toto nastavení od IOLu je sice moc pěkné, ale v mém případě to nepomohlo ničemu.
Modem několikrát za den zcepení.
Mám vypozorované, že četnost tuhnutí se rapidně sníží pokud si nastavíte v meny modemu "Services/ IP Filter" hodnotu Security Level z hodnoty "None" na hodnotu "Low".
Má to i nevýhody:
- nejde ping z venku na zařízení
- zpomalí se odezvy na POP3 v Internetu cca. 10x
Na nic jiného jsem zatím nepřišel, ale toto mi dost pomohlo, jedu klidně 4 dny bez problémů což je v mém případě velký zázrak.
Roman
pepa (16.4.2004 16:48:27)
pánové, .. jsem asi klikař ale mě ten modem šlape jak modiny, teda hodiny.Nastavoval jsem to jen jednou a to když jsem ho koupil.Od tý doby pohoda.
Pavel (19.4.2004 19:13:13)
Pánové, nebyl by někdo schopen oželet takovou papírovou vystýlku, co byla uvnitř krabice s asusem? Mám možnost ho vrátit (ne reklamace), ale musí to být s tím papírem (někdo ho u nás vyhodil). Díky, jestli někdo budete moct, pošlete mi mejla. Pavel