Anonym (3.4.2007 15:35:33)
To poznáš hlavně na rychlosti.
Anonym (3.4.2007 21:48:00)
Zmerte si ping, ktery ted mate. Kdyby vas prehodily na 1:50 tak to prave na pingu hnedka poznate.
Anonym (3.4.2007 23:34:40)
Skutečně správná odpověď je nijak. Nemáte šanci. I u agregace je pokles rychlosti dost značný (jak se mnozí přesvědčili), takže prostě jim musíte důvěřovat.
Anonym (5.4.2007 10:33:44)
Mně napadá jiná otázka: ti co mají starou smlouvu mají mít podle %CRa pořád 1:20, ti s novou 1:50. Jak to můžou technicky rozdělit? Podle mně to nejde, to by museli nějak budovat paraelní sítě, nebo agregaci nastavit pro každého uživatele zvlášť....
Rouchi (8.4.2007 15:40:52)
Lol nevim, ale podle toho co tady všichni píšete, tak mi 4Mb v agregaci 1:50 od Novery (na platformě O2) chodí líp, než 5Mbit, od RA...viděl bych to asi tak, všichni vypatlanci, co potřebujou stahovat, protože maj nemoc ménem stahovačsmus, šli k radiokomunikacím, ale těm, aby se to vůbec vyplatilo, přestala infrastruktura ten neskutečnej nápor vydržet. My ten 4Mb máme ve sdružení pro 12 lidí s dohromady asi 20 PC a bohatě to stačí, měsíční trafic máme okolo 150GB, což se mi zdá tak nějak akorát normální...
Neřikam, že si nic nestahuju, naopak kompletní LOST a Prison Break, mi přitek, rád kouknu na nějakej ten film, lidi si poutej Iradia a Itelevizi, no ale prostě nemáme trafick 1TB/měsíc, lidi kam ty data dáváte ??? to prostě stáhnete a pak smažete ?
Ale co sem chtěl napsat, proč RA zavádějí FUP a vyší agregaci ?? Protože vidí, že O2 i Noveře, který to tak maj to chodí OK, jenom vy z RA si ztěžujete, že vám to chodí třetinovou rychlostí...
Mě to jede konstantně 415kB/s a to absolutně nonstop, ping mam při nezatížené lince 13ms a to bydlim v malim městě, kde žije 10tis. lidí
Tak se mějte a stahování zdar
Anonym (10.4.2007 22:12:19)
Když se podívám na rychlost downloadu, tak si myslím, že agregace 1:20 je už minulostí i pro majitele tarifu Premium 2006 -> Jinými slovy: ČRa používá agregaci 1:50 i u klientů, kteří mají Premium 2006 s agregací (papírově) 1:20. Nenapadá mně jediné slušné slovo pro ČRa.
xJoe (6.8.2007 19:40:39)
hm, mam nekolik mesicu Premium ADSL 2006 1MBit a v posledni dobe jsem zaregistroval rapidni pokles rychlosti... ted koukam, ze to je zrejme zmena agregace kvuli novym tarifum.. ale jak si toto mohou dovolit, kdyz jsem podepisoval smlouvu, ve ktere je uvedena agregace 1:20??? mam takovy pocit, ze proste prepojuji na novou agregaci vsechny zakazniky, ne jen ty s novymi tarify.. taky jsem se chtel zeptat-nove tarify maji FUP??? pripadne kolik je limit??? nikde jsem tuto informaci nenasel, zaroven ale na strankach radiokomunikaci neni uvedeno, ze se jedna o neomezeny internet, jako drive... na strankach DSL.cz tato informace ale stale je.. tak nevim.. kdyby FUP nemely, nevahal bych se zmenou, kdyz agregaci uz asi stejne asi zavedli vsem..:( a to jsem je po prechodu od O2 malem vynasel do nebe...:7
Gho$t (20.8.2007 13:07:22)
Tak ja jsem z Melnika a mam od CRa 1Mbit s 1:20 agregaci. Kdyz CRa zavedla nove agregace (ja stale podle smloouvy sem na 1:20; doufam) tak jsem zady rozdil v rychlosti nepoznal. Respektive me, pokud mohu soudit podle rychlosti, neprevedli a nebo je to tu malo vytizene tak to nepoznam. Ovsem myslim si ze by si CRa nemohla dovolit nas "starsi" vsechny prehazet na 1:50, toho by si nekdo s potrebnym vibavenim zjistil a CRa by bylo v loji, pac to je poruseni smluvnich podminek.
Ovsem tako uvazuji o 2Mbitu za stejny prachy, ale porad si nejsem jistej jestli se mi to vyplaati, jestli pak ta rychlost bude aspon o neco rychlejsi kdyz me prevedou na 1:50. No je to podivne. A ne ze bych byl nejakej "stahovac" ale ten nepresny FUP se mi take nelibi. Rad si zaplatim o neco vic za neomezenou linku.
Gho$t