Anonym (11.2.2007 10:26:13)
Pokud se nepletu, znamená blikání kontrolky status ztrátu synchronizace s DSLAMem. Zavolat na helpdesk, ohlásit poruchu.
Moucha (11.2.2007 11:08:57)
Tam mi poradili, abych přehodil propojení z PC z USB do síťovky ale nepomohlo to....
Anonym (11.2.2007 13:15:43)
Blbost, to s tim nema nic spolecneho. Status musi svitit, at uz mas pc pres eth., usb nebo ho tam nemas vubec. V GST jsou asi nejvetsi lenosi: ohlasit znovu, nedat se.
Anonym (21.10.2007 10:46:45)
Nic neohlašovat, ale dát výpověď. Jen tak se naučí chovat k zákazníkum, jak se patří.
David (21.10.2007 11:01:21)
Ano, blikani te kontrolky je ztrata synchronizace a je nutne nahlasit poruchu. Ja to same resil vcera, avsak na O2. Okolo sobotniho poledne jsem jim zavolal a dnes rano mi od O2 prisla SMS, ze uz to je opraveno a jiz vesele surfuji - takze u O2 s timto uplna spokojenost - jedine reseni je skutecne nahlasit poruchu a nenechat se u te GTS odbit!!!
David (11.2.2007 15:28:53)
Mě spíš přijde, že jim k večeru trochu blbne infrastruktura, konkrétně u mě to tipuju na DNS servery... Funguje mi totiž třeba v pohodě ICQ nebo některý hry online, ale na web se třebas půlhodinu nepodívám... Ale většinou to trvá tak do pěti minut, půlhodiny hodně zřídka a do rána díkybohu ještě nikdy...
Jinak k té radě - to je kokotina jako kráva. Pokud ti bliká status, tak je uplně jedno, jestli máš PC připojený k modemu přes eth nebo USB. Je to asi podobná chujovina, jako kdyby byl na domovních stoupačkách problém s rozvodem vody a někdo ti poradil, že si máš místo klasický baterie dát pákovou a bude to v cajku...
Tom (17.10.2007 11:30:32)
Mám úplně stejný problém ... internet přes den jede (víceméně naprosto v pohodě, občas výpadek na několik sekund) ale kolem půl sedmé půl sedmé to vypadne a až do rána, za neustálého blikání statusu, to nejede, nejede absolutně nic (icq, wow,cs,web) .... vždy volám do volného a říkám jako že problém a oni řeknou jako že se na to podívají, ale je to houby platný a pořád se to opakuje , byl u mě i technik a vše ok prý, byl jsem ve volném nechat zkontrolovat modem, taky ok (ale je podle mě blbost, aby byla chyba u mě, když přes den internet jede, nehledě na to, že dřív jel naprosto v pohodě a bez problémů) .... takže neustále volám volnému a neustále slyším to samé ( tak si projedem nastavení modemu, nemáte paralelku nebo zkusil ste to připojit na přímo bez splitteru) a už pomalu rostu, nebo't už je to opravdu moc. Platím si mmorpg, doménu, serverhosting atp. a díky problémům to nemůžu využivat. Jediné co mě napadá co by mohlo napovídat o příčině, je to že přes den je v modem statusu hodnota US MARGIN kolem 10 15 a večer se číslo pohybuje v hodnotě 2 MILIARD! . Už fakt nevím ale myslím si, že zmena isp by stejně nepomohla, protože to bude problém někde u o2 nebo na lince. Jen mě zaráží, že to nikdo není schopný vyřešit. S díky TN
pavlik_smetik (21.10.2007 11:50:52)
Nastavte si hodnotu MTU v modemu nebo v PC na 1400 (vetsinou byva 1492). Pak by to melo byt OK.
Pavel