rodier (6.1.2007 01:07:54)
Spousta lidi tady se ptaji, jak zapnout forward portu, je to jednoduche: mrkne sem http://portforward.com/routers.htm tam si najdete svuj router (podobny model alespon tam najde kazdy z vas), a je to. Mate tam krasne obrazkove zobrazeni jak prave na Vasem routeru zapnout preposilani portu. Jen upozornim. Pokud si tam rekneme nastavite port 20000 tak potom i v DC++ nebo ABC nebo v cem stahujete musite zvolit take port 20000 (pokud je tam min a max tak oboje hodnoty na 20000). Pokud v modemu nemuzete nastavit protocols ALL ci BOTH, tak udelejte routovani 2x, 1x pro tcp 1x pro udp. Pokud tam nekde mate firewall, tak vypnout nebo v nem extra udelat pravidlo jako jsem musel ja u sveho noveho Xavi od Bluetone (jen mne stve, ze mne stal 1100kc kdyz ted na webu pisou ze ho prodavaj za 500kc.. holt 1 mesic rozdil :))) Zatim si na Xavi nemuzu stezovat.. i kdyz faktem je, ze manual jak ho nastavit co jsem dostal od CRa byl dost na prd. Pisou tam totiz ze se ma provozovat PPPoE..na jinem miste se vsak doctu o enkapsulaci LLC. Ta jde ale jen pri PPPoA. Jinde zase pisou ze kdyz uz PPPOaA tak jedine s VC-mux :-) pritom ja bezim na PPPoA a LLC a facha to. Dalsi vec je ta, ze vubec neupozornili na nutnost zapnout NAPT a kliknout na ACtiveLine .. jinak proste modem sel, spojeni k modemu taky..ale dal uz signal netekl :-)) dalsich X pocitacu jsem doma zapojil do volnejch portu, dal jim pridelovat IP, DHCP sem nastavil IP modemu, DNS IP MODEMU + IP ISP a facha to nadherne. Co nechapu je, jak si tu nastavujete NAT tabulku na 512 zaznamu.. Ja vam nevim, ale na stahovani torrentu pouzivam ABC a nikdy mi neslo vic jak 40 spojeni.. kdyz sem dal vic, tak se proste cele abc jakoby zahltilo a prestalo stahovat.. Pricemz teda neverim ze by predchozi modem Lucent Cellpipe mel jen 40 spojeni v nat tabulce ;-) .. no nekdy to taky zkusim zvetsit. Zatim mi na torrent staci 40 spojeni a jedu obcas full....