Zajda (13.3.2004 21:24:12)
Aha pravda. Spojeni je zjevne navazane bez problemu.Ale i tak se zeptám jestli jste nastavil správně(VPI:8,VCI:48,Multiplexing:pozor musi byt VC-based,ATM QoS type=UBR,IP address assignment-mate asi statickou tak static,vase IP adresa,Network Address Translation-SUA)Pokud je vše ok, problém bude někde na úrovni IP. Máte v nastavení sítě ve vašem OS nastaveno používat DHCP?
Pokud je to taky ok tak bych kvůli diagnostice problému potřeboval vyjet výstupy několika příkazů. Přejděte do příkazového řádku(System maintenance-Command interpreter mode).
A to výstupy těchto příkazů:
sys filter sw on(nic nevypíše)
sys filter disp (hodí výstup)
pak zkuste nějakou načíst nějakou webovou stránku
potom dejte znovu
sys filter disp (hodí výstup)
dále pak příkazy
ip arp status
ip dhcp status
ip dns stats
ip ping seznam.cz
ip ping iol.cz
ip ifconfig
ip route status
ip sua disp
koukám že je toho docela dost.Jestli chcete tak mi to raději pošlete na mail a já pak stanovím pravděpodobnou diagnózu sem do fóra ať z toho ostatní něco mají.
vlk (13.3.2004 21:38:13)
tak jsem zmenil ATM QoS type=UBR(predtim jsem mel VBR) a Network Address Translation-SUA(predtim NONE) a vse slape jak hodinky...diky diky moc..opravdu, jsem Vasim dluznikem...'nashledanou' :))
vlk (14.3.2004 10:04:39)
ahoj, mam jeste jeden dotaz, nejde mi czdc++, na hub se pripojim, ale nic nestahnu, ip adresu mam spravne..active ani passive mod ale nepomaha...nevis prosim jak nastavit modem? aby vse fungovalo pro p2p
Houmles (14.3.2004 11:27:27)
Další stahovač.
Anonym (14.3.2004 17:01:49)
prdlajs stahovac...pokud stahnu 3GB mesicne je to hodne .....
vlk (14.3.2004 17:02:11)
anonym=vlk
Zajda (14.3.2004 12:30:13)
Ja teda DC nepouzivam ale hadam ze je treba namapovat urcite porty.
Tak za prvé nahrajte nový firmware. Pokud vám to potom ani přes SUA nepujde zkuste následující postup.
Vzhledem k tomu ze nevim ktere porty DC pouziva tak bude asi jednodussi nastavit NAT 1:1(pak uz nic namapovavat nemusite a vas pocitac bude pristupny zvenci). Pokud jste za routerem jediny, tak ho muzete v klidu nastavit.Jdete do NAT Setup-Address Mapping Sets,Set name=nat11,Local Start IP=192.168.1.254,Global start IP=vase IP adresa kterou vam pridelil ISP,type 1-1,.Pak bezte do Internet Access Setup a nastavte: Network Address Translation= Full Feature, Address Mapping Set= 1. Dale jdete do menu 3.2 - TCP/IP and DHCP Setup kde nastavte:
DHCP= Server
Client IP Pool Starting Address= 192.168.1.254
Size of Client IP Pool= 1
Primary DNS Server= 0.0.0.0
Secondary DNS Server= 0.0.0.0
Remote DHCP Server= N/A
TCP/IP Setup:
IP Address= 192.168.1.254
IP Subnet Mask= 255.255.255.0
RIP Direction= None
Version= N/A
Multicast= None
IP Policies=
Edit IP Alias= No
Takto nastavený router ale hezky zpřístupňuje váš počítač pro utoky zvenci.Proto doporucuji zařadit do filters menu prednastavené sady pravidel firewallu od výrobce.
vlk (14.3.2004 17:23:38)
super, a je to nastavene..diky moc!!:) pokud jste z prahy ... www.sedmvlku.cz ... radi Vas pohostime(samozrejme na nas ucet:)) )
Freakox (15.3.2004 00:56:09)
A hele - na koho se nenarazi na DSL :))) ADSL expert Zajda je muj kamos a Vlky znam taky moc dobre :)) Dokonce jsem si tam i 2x neoficialne zahral :) Zajda neni z Prahy, ale jestli bude chtit, tak mu rád to občerstvení z Prahy přivezu :)))))
Zajda (15.3.2004 01:01:08)
V brise zejo? :D Ze ses tu taky ukazal. Jestli dostanu tu praci tak to jiste u vlku zapijem:)
vlk (15.3.2004 12:27:48)
tak to se moc tesim:))...dejte vedet..at se pripravime:)cau Honza