Honza (8.12.2006 11:59:40)
Co mas za router? Jinak mam uplne stejnou konfuguraci, s tim, ze router mam Linksys WRT54GL a mam v nem nahrano HyperWRT.
No jo, na PPPoA lajne je to komplikovanejsi, na Speedtouchi to chce zapnout bud DHCP Spoofing s tim, ze na routeru je pak neco jako dynamic IP configuration - to mne nefungovalo, pripojene PC si IP adresu nacetlo, ale router ani za boha ne a druha moznost je pak pres PPTP. Na Speedtouchi jej muzes spustim nahranim konfiguracniho souboru, ktery kdysi byval na strankach telekomu (mozna porad nekde je) a v routeru nastavis pro WAN PPTP pipojeni s tim, ze vlozis jako jmeno svoje prihlasovaci jmeno pro ADSL a stejne tak i heslo. Kontrolka na modemu bude svitit oranzove tak jako tak, prihlasovani obstarava router. Takhle mne to funguje, ale je zajimave, ze jen s HyperWRT, DD-WRT vzdy po case zacne stavkovat. Nevim, jake MTU pro toto pripojeni na routeru nastavit, HyperWRT pouzva defaultne 1460 a funguje to.
Turbo (9.12.2006 00:54:53)
díky za odpověď!
problém byl nakonec na notebooku v nastavení připojení na net.
Byl tam zaplý proxyserver, sem to přehlédnul.
takže teď vše běhá, a navíc vše je na default nastaveních, nic jsem nemusel překopávat, vše proběhlo jen pomocí quick setupu.
V sítích je toho tolik k nastavování, že se vždy něco přehlédne...
Honza (10.12.2006 13:21:50)
Jo, ale veřejnou IP adresu na Wifi routeru nemáš, takže je to takový řešení "na hulváta".