Anonym (4.12.2006 18:09:01)
Co ja vim, tak DSLAMy CRa se moc nekamaradi s modemy od O2 coz ale nebude asi tvuj problem. Pokud dojde k synchronizaci a vydis realne parametry Up/Down, potom bude chyba v konfiguraci sluzby a budes muset zavolat CRa.
Jirka (4.12.2006 19:37:07)
To je asi ten problém - Telekominický modem v síti Radiokomunikací. Připomínám, že end-to-end spojení se nepodařilo, takže žádné Tx/Rx není. Doplňuji výsledek
posledního testu se starým SAGEMem (USB) - vše se rozběhlo na první zapojení. Ta kde je k...a problém v tý konfiguraci SpeedToucha? Má někdo nějakou ideu, co změnit, zkontrolovat, vyzkoušet...
Anonym (4.12.2006 21:57:18)
Vyjdi z toho co ti hlasi diody a skontroluj tedy:
1/ Prihlasovaci jmeno a heslo
2/ Protokol PPPoA/E (klidne vyzkousej obe varianty)
Anonym (4.12.2006 21:59:22)
A malem bych zapomel, pokud je oboji spravne tak se jedna o spatne zapojeni linky na D-Slamu, spatnou konfiguraci od tech CRa hnupu
Anonym (4.12.2006 22:43:46)
Podívej se do modemu do sekce Diagnostika a tam kde svítí červený křížek,tak tam je problém.Taky je důležité zda to je Speedtouch 510 nebo Speedtouch 510i . To "i" je tam moc důležité a znamená typ Annexu,O2 na nových linkách používá Annex B,ale co používá ČRA nevím,tak se jich zeptej.Ten Sagem je totiž Annex B,takže pokud se zalogoval,tak to vypadá,že ty máš "510" ještě s Annex A a tudíš nemáš synchronizaci modemu,ale to zjistíš v té diagnostice.
Anonym (5.12.2006 00:03:31)
a) modemy TO2 vs ČRa - To je spíš jen fáma. Např. Siemens A-100 používají obě firmy.
b) Rx/Tx není to co myslí kolega. Kolega myslí, zda-li v modemu vidíte synchronizační rychlost modem/DSLAM (System Information -> Bandwidth Up/Down)
c) Annexem to určitě není. Pokud by jste měl annex A modem, vůbec by se vám nesesynchronizoval s DSLAMem.
-----
Pokud jsem to správně pochopil, s tím Sagemem to chodí ok. Potom je chyba 100% v konfiguraci ST. Zkuste mrknout do System Logu co to píše. Zkuste sem třeba kus pastnout. Jinak moje osobní zkušenost s ST na PPPoE je, že vytovření PPP session mu trvá asi tak 6 minut.
---
Můžete ještě zkusit nějakou diagnostiku v telnetu modemu, třeba jestli je průchozí ATM. to vypadá takhle:
=>atm oam ping dest PVC_1 count 3
loopback: successful, sequence: 1 time: 8258 usec
loopback: successful, sequence: 2 time: 7743 usec
loopback: successful, sequence: 3 time: 11062 usec
--- loopback statistics ---
3 loopbacks transmitted, 3 successful, 0% loss, time 100 ms
rtt min/avg/max = 7743/9021/11062
Z modemu by loopback test měl projít.
hogofogo (5.12.2006 13:47:34)
je jeno videt ze tady tomu vsichni nerozumi a ze cely tohle forum je k nicemu jestli se chces neco dozvedet mrkni na www.dslforum.cz a podivej se na clanek k modemu speedtouch 510i mimo to uz se to mockrat resilo i tady na foru ale system prizpevku a vyhledavani vymyslel nejakej .... co tomu hovno rozumi tak se dal k otmu nema smysl vyjadrovat
Jirka (5.12.2006 19:20:43)
Pro všechny, co se mi snažili pomoci dobrá zpráva - už to chodí. A docela dobře (1 hodina zkušeností:) ). Kde byl problém ale stejně nevím. Dnes odpoledne jsem modem (odzkoušený kolegou doma na kyslíky) nakonfiguroval po milionprvé stejnou konfigurací a rozeběhlo se to. Asi to ale způsobila moje žena, která včera v poledne přijela domů a když zjistila, že Internet nefunguje, zavolala Bluetonům a seřvala je jak polír zedníky. To, že modem nemá vůbec připojenej alébrž ho testoval ten kolega v práci, to jí vůbec nevadilo. No, a druhej den to funguje.
Takže rada - asi obecně platná - nééé si stěžovat ale řváááát jak protrženej.