Petr (19.11.2006 21:24:37)
Zdravim mame 4Mbit bez FUP od O2, line mame ji pichlou do linux serveru a rozvedenou ethernetem po panelaku. Modem mame vyse uvedeny Alcatel(Thomson)ST510. Vsechno chodi pekne az na problemy s ICQ a XFIRE, proste jak je vecer kolem osme na netu vetsina pripojenych lidi tak se oba programy odpojují. ICQ vzdy pouze na vterinu,ale pekne to nastve,protoze se napsane zpravy nedoruci. Delaji to jak primo ICQ klienti, Miranda, QIP. Prepnul jsem tedy modem do bridge modu a PPOE spojeni navazal serverem. Prekvapive problemy s ICQ i XFIRE razem prestaly. Bohuzel nastaly jine problemy. Datova propustnost linky se trochu zhorsila a zacal brutalne kolisat ping a to tak ze az k hodnotam 1000ms. Ping takhle brutalne narusta zhruba ve stejne podvecerni dobe, kdy je online nejvice lidi a kdy v predesle konfiguraci vypadavalo nejvice ICQ. Hodnoty pingu v radu stovek pritom nejsou umerne zavisle na zatizeni linky, nekdy vyskoci pri zatizeni zhruba 50% coz odpovida 2Mbit, jindy pri zatizeni 700kbit. Zkousel jsem merit vytizeni serveru, ppoe ho maximalne vytizi na 10%. Uz si fakt nevim rady co dal vyzkouset. Pokud nekoho neco napadne budu velice rad, radu vedouci k odstraneni problemu jsem ochoten finnacne ohodnotit. Diky Petr