kix (10.11.2006 06:53:42)
pokud to sleduje přes ten edimax , tak nemáte šanci.
Anonymizéry vás skrývají před servery, na které se připojujete, nikoliv před routerem, který máte doma, to ani není možné.
jankop (10.11.2006 08:27:15)
Nikdy jsem anonymizer nepoužil, rozhodně nejsem expert. Ale představuji si, že navážu spojení se serverem svojí veřejnou IP. Ten server provádí nějaký překlad adres. Z něj pak veškeré moje dotazy odchází pod cizí adresou. Ale moje přímá komunikace je pouze s tím anonymizerem. A čekal bych, že v routeru bude tedy v NAT tabulce vidět pouze ten anonymizer. Z toho bych soudil, že bez analýzy paketů, kterou nelze rozumně v routeru pro tento účel realizovat, není možné sledovat moje brouzdání.
kix (10.11.2006 19:31:10)
no, v podstatě máte pravdu :)
bob (11.11.2006 09:59:07)
No jeste by mne zajimalo jak moc to jde odsledovat,kde brouzdam.Spravce zjisti napriklad jenom server nebo i konkretni stranky?Napriklad navstivim nejaky aukcni server a prohlizim si nejake aukce.Kam az spravce site muze videt? Jenom na druh aukcniho serveru kde jdem byl nebo i konkretni zbozi co jsem prohlizel nebo i dokonce muze videt zda jsem prihodil do aukce? Rozumite mi,jo? Diky.
Anonym (11.11.2006 18:00:48)
Muze videt cele URL, ktere jste navstivil, takze vcetne jednotlivych stranek
neo (11.11.2006 20:13:29)
a pokud je dost paranoidní, tak odchytne komplet komunikaci a vidí i přesný obsah:-)
Anonym (10.11.2006 08:44:45)
anonymizery sou pomaly.. doporucil bych cproxy (cproxy.com myslim)
Nargon (10.11.2006 13:34:46)
Me se celkem osvedcil www.anonymouse.org
Anonym (11.11.2006 09:26:57)
Pred spravcem ci ISP se da dobre skryt napr. HTTPtunnel ci www.cotse.net (proxy + ssh). Stoji to asi USD 5 per mesic.
Ale duvera se prenese prave na poskytovatele techto proxy sluzeb. Chcete byt logovani u ISP ci u provozovatele tech proxyn (otazka volby mensiho zla) ?
Absolutni skryti neni.
Par mesicu s tim vydrzite, dokud si spravce na vedeni nevynuti zakaz takovych skryvacich aktivit (zalezi tedy jestli jste firemni zamestnanci ci domacnost/sousedi co se o ADSL deli)
Udela se to legislativne a zadne technicke reseni pak neexistuje.
Sergey (11.11.2006 11:43:24)
Jsem v pozici takového malého správce a sdílím svůj net v rámci domu (manželka, děti, rodiče) a přes WiFi ještě strýc, sestřenice a jeden relativně cizí (13-tiletý syn kamaráda). Dle mého názoru je za určitých okolností přímo nutné mít možnost detailnějšího dohledu a již několikrát jsem se o tom přesvědčil. Problematickým uživatelem je právě naposledy zmíněný pubescent, který např. dokáže zahltit celý upload a znepoužitelnit tím internet pro ostatní, minulý týden jsem ho pro změnu přistihnul, jak píše prasárny do chatu na dětském portálu www.alik.cz . Šmírování není moje záliba, ale prostě si jen chci pohlídat aby byla síť dostupná pro všechny stejně a být připraven i na to, že u mne zazvoní Policie, protože bude chtít odhalit toho pedofila z alik.cz, případně teroristu, který poslal e-mailem řediteli nejmenované základní školy výhružku bombovým atentátem.
Daniel (11.11.2006 12:32:38)
To abyste mel nachystany teply pradlo a kartacek na zuby :-)
Anonym (11.11.2006 13:57:26)
Takze bych to shrnul asi tak,na koho je psana pevna linka a sdili ji s ostatnima, ma mit pristupova prava k routeru a nikdo jiny. Nakonec je to logicke,ze ?
tatik (11.11.2006 12:05:06)
Nikdy mne anonimita nebavila, až třeba tady na tomto fóru. A proč ? vždyt jsem sem přišel a kde kdo má výpady typu LAMY , BL... , a i lepší, a to mám psát pod jménem? a svým? Na druhé straně to jestli si někdo zřídí ISP nebo něco na ten způsob je věcí dohody mezi účastníky. To bych tady neřešil, protože existuje jednoduché řešení , když se ti něco nelíbí tak jdi jinam. Protože na venek je právně odpovědný majitel připojení do veřejné sítě a co se mu děje za zády je jeho problém.
A o anonimitě ? debata? tady? :) :))))