Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Xavi a Bridge a DMZ

Xavi a Bridge a DMZ

noob (8.11.2006 20:37:46)

Muže mi někdo do podrobna prosim vysvetlit co tyto pojmy znamenaji jsem zacatecnik, potreboval bych prave u xavi vypnout NAT tabulku a pripojit dva pocitace jeden sem tam, a dalsi skoro porad torentty, hry atd.. pripojeni ADSL premium s pevnym ip a XAVI 8122

Nargon (8.11.2006 20:54:45)

Ted se mi nechce se rozepisovat o problematice, jen reknu par veci: http://www.dslforum.cz/viewtopic.php?t=27 A hlavne s vypnutym NAT lze provozovat MAXIMALNE 1 pocitac, tedy dva (ikdyz ten jeden bude sem tam) soucasne provozovat nejde. Vzdy bys musel jeden odpojit a druhy pripojit. Ve tvem pripade asi jedine rozumne reseni je pomoci DMZ, ale to vubec nevim jak nastavit. Urcite to lze jen pres telnet, ale ja jsem to tam nenasel. (Taky jsem to moc nehledal).

Anonym (9.11.2006 14:14:34)

mozna v tom mam gulas, ale neni DMZ jen presmerovani vsech portu z wan na urcitou IP na lan?

Nargon (9.11.2006 17:48:35)

Ne tak uplne. DMZ je proste defaultni cil packetu, kdyz router nevi co s nim. Ted ho standartne posila sam sobe, tedy ho zahazuje. Jak tu byla rada s Bimap, tak to neni primo DMZ, protoze bimap pravidlo vytvari zaznam v nat tabulce, dmz nema duvod vytvaret zaznam v natu.

Anonym (17.11.2006 21:24:21)

DMZ (demilitarizovaná zona) znamená,že určitý PC nebude chráněné firewalem.Například: do modemu budou zapojena 3 pc s ip 10.0.0.1 - pc v kanceláři 10.0.0.2 - pc u šéfa 10.0.0.3 - webserver pro zákazníky defaultně jsou všechny 3 pc za firewalem v modemu a je třeba pro přístup z venku nastavovat pravidla do firewallu. tím,že dáme 10.0.0.3 do DMZ ,tak budou pc s ip 10.0.0.1 a 10.0.0.2 stále chráněna firewallem a pc s ip 10.0.0.3 bude přímo přístupné z internetu (o což nám u pc s web serverem jde) . Představte si to jako takové sw oddělení vniřní sítě od internetu,ačkoliv fyzicky je 3. pc zapojený za modem v lan.

Ondra (16.11.2006 15:08:09)

2Nargon: Potřeboval bych poradit s nastavením portforwardu, vidím, že jseš v těchle věcech jako doma. Modem mám XAVI X7822r+ a chtěl bych za ním provozovat webserver, povedlo se mi forwardnout ftp, rdp i další porty, ale tcp 80 má defaultně ten modem (t.j. i když nastavim forward na jinou ip) a nevim, jak se tohohle chování zbavit. Nebudu teď mít čas to zkoušet, ale koukal jsem na Tvůj postup na http://www.dslforum.cz/viewtopic.php?t=27 a nevim, třeba to pak pojede, pokud to funguje s tímhle modemem. Zkusím to až se vrátim, jestli se mi povede se dostat do bodu 10, tak jsem za vodou. Kdybys měl nápad, tak napiš. Díky

Nargon (16.11.2006 15:51:08)

Mno neni mozne aby bezel web server na modemu a jeste se forwardoval port 80 jsou tu 2 moznosti. tvuj web server provozvat na jinem portu nebo nastavit modem aby bezel na jinem portu a pak forwardovat normalne port 80 A nebo ten navod, ale u tohohle modemu nerucim za funkcnost.

j3nda (17.11.2006 18:50:34)

Take mi prisel XAVi X7822r+ B, jeste mi ani nezavedli ADSL a uz premejslim jestli ho nevratit. Ten navod by fungovat mohl, ale ten nas modem nema chipset viking. Take bych radsi routovani sveril memu osvedcenemu Ovislink WL-1000UR, stejne ho v siti potrebuju kuli wifi a pripojeni tiskarny. Zajimalo by me jestli by se nedal nastavit jako bridge protokolu PPPoE, coz by vyradilo uplne vse a pouzilo pouze ADSL cast.

Anonym (17.11.2006 19:30:18)

samozrejme ze to jde, staci se kouknout zde na foru

j3nda (17.11.2006 21:07:22)

hledam to uz pekne dlouho, mohl bys me blize navest? zde uverejneny zpusob pro 8122 nefunguje zkusil jsem jeden z vystupu prehodit do modu bridge, vypnout NAT a zbytek portu vypnout, jenze mi to na tom portu kde to ma bridgeovat prideluje adresu z dhcp a neposila to dal tu verejnou

Anonym (9.11.2006 02:59:29)

DMZ se nastavuje stejne jako NAT, pouze typ zmenis z RDR na BIMAP

noob (10.11.2006 09:23:57)

Mohl by tedy nekdo napsat primo navod jak to nastavit prosim? potrebuju aby sli dva pocitace soucasne a bezely torrenty. Za odpoved budu vdecny.