sandy.d (22.10.2006 17:10:02)
Ahoj. Mám problém s wifinou, tak doufám, že mi pomůžete, protože už mě vážně nenapadá, co s tim. Doma máme 3 počítače (všechny s operačním systémem Windows XP SP2) a dva nezabezpečené wi-fi routery. Jeden Wi-fi router Asus s připojením k internetu přes AnyData od O2. Druhý router D-link s připojením ADSL také od O2. U dvou Pc se k oběma routerům připojím bez problémů (u jednoho je wi-fi přijímač vestavěný, a v druhém je externí od Asusu). Ve třetím Pc, kterému jsme nedávno přeinstalovávali operační systém, aby se vyčistil, je wi-fi přijímač od MSI, který před přeinstalací Windowsů na tomto PC fungoval skvěle, (ale pro jistotu jsem zkoušela i ten od Asusu a dělá to to samé), ale připojí se jenom k routeru Asus. Při připojení k druhému routeru se nezvykle dlouho načítá síťová adresa, a hned poté to hlásí omezené nebo žádné připojení. Při volbé opravit připojení, se objeví hláška "Systém Windown nemohl dokončit opravu problému, protože nelze dokončit následující akce: Obnovování adresy IP ...". Poté znovu naskočí omezené nebo žádné připojení. Když jsem ve vlastnostech připojení, v záložce obecné, ve vlastnostech Protokolu sítě internet nastavila napevno IP adresu, zmizelo sice omezené nebo žádné připojení a tváří se to jako připojené, ale do routeru ani na internet se nepřipojím. Několikrát jsme přeinstalovali ovladače wi-fi přijímače, dávali jsme ho snad do všech USBček v počítači, zkoušeli jsme měnit všelijaká nastavení, nakonec jsme znovu přeinstalovali Windows. Nyní v tom počítači není vůbec žádný program, pouze nainstalovaný ovladač wi-fi přijímače... Je mi trochu záhadou, že další dva počítače se připojí k oběma routerům a jen tento se připojí pouze k jednomu... Neví prosím někdo co s tím?