Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Jak rozjet nefunkcni Tracert na Asus i jinych modemech

Jak rozjet nefunkcni Tracert na Asus i jinych modemech

Wlk (9.3.2004 14:08:40)

Problem je v IP Filters nastaveni, kde zrejme technici vyrabejici lokalizovany firmware nepovazovali za dulezite povolit uzivatelum vsechny varianty ICMP protokolu (vyuzivaji ho ping i tracert) na data odchazejici z lokalni site. Staci v konfiguracnim dialogu modemu (Asus, Cellpipe, Siemens a nevim jake dalsi) v menu Services>IP Filter zvolit polozku ADD. V konfiguracnim okne si priradte Rule ID (podle predchozi rady jsem vybral 400), Action Accept, Direction Outgoing, Interface Private, In Interface PPP-0, Protocol>Eq>ICMP a submit. Pak uz jen commit pro permanentni ulozeni a je to, tracert jede...

Wlk (9.3.2004 14:12:41)

Jo a jenom doufam, ze se timhle postupem neotevre modem/router pro nejaky zpusob utoku zvenci, nejsem zase az takovy odbornik na security. Podle meho nejlepsiho svedomi na 99% ne, preci jenom pravidlo plati pouze na odchozi dala, ale kazdopadne na me pak nic nehazejte :-)

MAtes (10.3.2004 11:56:42)

No jo ... tracert uz jede :) sice je to v podstate k nicemu ... ale i tak dik :)

toma (10.3.2004 16:50:00)

oooo dekuji, na tohle jsem mel x dotazu na x mistech a az ted, jeste jednou dekuji:-). jeste jsem se chtel zeptat, mozna to vubec s modemem nesouvisi, kdyz si pustim hru, konkretne wolf et, pripojim se na nejaky server a pak vyskocim zpatky do win, tak asi 3 minuty nemuzu pouzivat www stranky. nemate nahodou nekdo poneti proc? modem se tvari, ze je pripojeny a problem tak mozna bude nekde na strane isp, ale nevim:-)

tomas (10.3.2004 17:09:29)

uz jsem si precetl i ten druhy prispevek:-) jeste jednou dekuji

nanami (10.3.2004 19:06:38)

neni lepsi dat ipfilter disable? stejne je tam este natka :X

Olda (10.3.2004 19:39:15)

Siemens SANTIS 150 jede taky ... :-)) Das is eine gute Arbeit !

anonym (10.3.2004 21:58:08)

ma to pro me nejaky smysl kdyz mam vyply ip filters ?

Arnošt (11.3.2004 12:11:12)

Poté co jsem udělal tuto úpravu tak routřík naší malé sítě propingává ven a spojení snad ani nepadá ;-) mám k tomu aj to udp na 20sekundách, zaplé firewallové služby bez black listu a z titulní stránky při prokliknutí ppp-0 zatrhlé zatržítko a v okýnku jedničku. Co to dělá nevím, ale když spadne spojení, tak se to samo při požadavku spojení rozběhne. Mám i druhou konektivitu slabou LL a zkusím jestli se mi to probudí, když veškerý provoz pojede přes LL.

Arnošt (12.3.2004 00:21:30)

Musel jsem vypnout firewalove sluzby, tuhlo to. Utoky nyni protahuji komunikaci až na routřík a drží to.