loleq (22.9.2006 23:25:16)
Zdravim vás, od té doby, co mám ADSL od Radiokomunikací sem se tak trošku rozjel se stahováním přes torrenty. Používám klienta Azureus a ten podporuje UPnP, takže mi odpadli problémy s forwardováním portů. Když se podívám na kompletní tabulku forwardů, tak je to tam krásně pomocí UPnP nastavené, v tom by problém nebyl... Problém je v tom, že mám v modemu nastavený firewall na "standard" a občas se stane (dost často), že se mi v logu ukáže ze zakázal odchozí i příchozí spojení na portu torrent klienta. Nechápu proč to dělá, když se tam jasně píše, že to co je forwardovaný se vymiká pravdilům FW. Jedno IP, které se tam objevuje nejčastěji jsem prověřil v databázi RIPE a je to nějaký kabelář z přerova, přitom to SP510i jak out tak in a to fakt nechápu... Torrenty se sice stahují, ale občas se stane (hlavně při nízkém počtu peers), že třeba po výpadku nebo resetu se mi v klientu zobrazí, že je tolik seedů a tolik leechů a přitom se k nim nepřipojí. Jsou to spíše výjímky a nejsem se úplně jistý, jestli třeba chyba není jinde, ale tohle blokování od SP510i fakt nechápu. Nevíte proč SP510i blokuje in i aou komunikaci na forwardovaném portu??? děkuji