Tommy (2.9.2006 22:02:38)
Ahoj, před nějakou dobou jsem si objednal DSL od Novery s ethernetovým modemem Zyxel Prestige 660R, minulý týden mi přišel jak modem tak mail že je služba zřízená. Dneska jsem se k tomu konečně dostal, ale ať dělám co dělám tak se mi to nedaří zprovoznit. Propojení modemu a PC je v pohodě, na administrační rozhraní modemu se bez problémů dostanu, a podle návodu který přišel na CD vyplním údaje (login/heslo co jsem dostal přes mail atd.) Problém se objeví na konci nastavování, kdy modem testuje funkčnost, přičemž testuje: 1) ADSL synchronization 2) ASDL (ATM OAM) loopback test 3) PPP/PPPoE Server Connection 4) ping default gateway Přitom první test projde (PASS), ale zbývající 3 nikoliv (FAILED). Asi 10x jsem kontroloval jestli jsem se někde neuklepl, zkoušel jsem i PPPoE (v mailu mi přišlo že PPPoA), ale furt nic. Na modemu svítí tři diody - Power zeleně, 10/100M oranžově, DSL zeleně, tj. modem funguje, spojení s PC jede na 100Mbit, a spojení s DSLAMem se podařilo navázat. Poslední dioda "PPP" nesvítí, takže modem nemá PPPoA nebo PPPoE spojení, ale proč, to ví jenom Bůh. Mám tři teorie: 1) ještě to nezapnuli 2) někde jsem zadal něco špatně (ale to spíš ne, několikrát jsem to kontroloval) 3) je špatnej kabel od modemu ven (je takovej divnej, ale já jsem ho nenatahoval), nicméně vzhledem k tomu že se modem úspěšně připojí k DSLAMu tak se mi to nezdá Tak nevím, ale než je v pondělí začnu otravovat tak si chci být jist že to není nějaká moje triviální bota ...